BlogPost.Timpul.md

Următoarele şapte minuni ale lumii vin din China

chengdu
Imagine:subiectiv.ro
 

Acum vreo zece zile, pusesem un link către o ştire despre cea mai mare clădire din lume.

În Chengdu, China. 1,7 milioane de metri pătraţi care tocmai au aruncat Casa Poporului pe locul al treilea în clasamentul monstruozităţilor. Poza de mai sus, făcută cînd încă se construia, e relevantă pentru a înţelege magnitudinea proiectului.

După ce au surclasat Pentagonul, mai nou, chinezii se apucă să concureze şi cu Dubai. Prin urmare, pregătesc cel mai înalt zgîrie-nori din lume. Mai exact, 830 metri, cu fix opt peste Burj Khalifa. Dacă turnul din Dubai a fost ridicat în 47 de luni, chinezii îşi propun să termine Sky City, din Changsha, în doar şapte luni: patru pentru subansambluri fabricate la sol şi trei pentru montarea lor. Un copy/paste scurt de aici:

Clădirea va avea o suprafață utilă totală de 1,6 milioane de metri pătrați. Sub cele 202 de etaje de deasupra solului vor mai exista alte 6 niveluri în subteran. Clădirea, care poate adăposti 31.000 persoane, va avea apartamente, birouri, magazine, un hotel cu 1.000 de locuri, școli, teatre, un spital și grădini suspendate, 104 lifturi (dintre care 31 de mare viteză)

sky-city-changsha

Între timp, americanii se pregătesc de un război mic în Siria. Ori lumea a luat-o razna, ori ne plictisim teribil.

PS: Pînă acum, am numărat două “minuni.” Sînt curios ce mai urmează.

sursa: subiectiv.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Un topic foarte bine ales! Consider ca lenea ne oboseste pentru ca nu face altceva decat sa ne stagneze progresul!…

[…] sursa principală a creierului de noradrenalina – o substanta care poate înlătura depresia. – See more Explicația ar fi…

blegea, tocmai că România s-a împotrivit Pactului Ribentrop Molotov, că altfel nu mureau soldații români pe la Țiganca, Chișinău etc

ivane, scrii ca să nu adormi voi nu erați în stare să vă apărați în 1918 când rușii erau…

来源: 产品目录 复合板系列 店面压瓦机 U型槽设备系列 百叶窗成型设备 常用压瓦机系列 阳极板设备系列 数控止水钢板机 角驰压瓦机系列 三维扣&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog