BlogPost.Timpul.md

Castravetele purificator

castraveti
 

Patria castravetelui este zona umedă, tropicală a Indiei unde şi pînă acum se întîlneşte una dintre speciile lui sălbatice. Cultura acestei plante numără mai bine de şase milenii. În Europa a fost adusă din Rusia, după secolul al XVI-lea. În zilele noastre este una dintre cele mai răspîndite plante. La noi este întrebuinţat în alimentaţie mai ales vara, cînd este perioada lui de creştere.

Insuficienţa sau lipsa elementelor nutritive din sol duce la gustul amar al cojii fructelor, pe care probabil mulţi l-au simţit mîncînd castraveţi proaspeţi de casă. Acest gust amar face bine ficatului, aşa că nu-l evitaţi.

Castraveţii deţin recordul prin cantitatea de apă pe care o conţin – cca 96,8%. Ei nu constitue surse esenţiale de vitamine (doar în cantităţi mici vitamina B şi PP). Valoarea alimentară a castraveţilor tineri se datorează faptului că ei conţin săruri minerale alcaline (iod, argint, fosfor, potasiu) foarte necesare pentru organism (cord, ficat şi rinichi), deoarece ele neutralizează compuşii acizi introduşi cu carnea, grăsimile, ouăle şi pastele făinoase. Acest proces de neutralizare contribue la asimilarea completă a proteinelor prin stimularea intensă a secreţiei de suc gastric. De aici vine şi rolul purificator al castraveţilor, care practic dizolvă toate grăsimile şi toxinele din organism cu care se luptă ficatul. Desigur doar castraveţii naturali fără conservanţi vor putea îndeplini această funcţie.

Principala valoare a castravetelui este aroma sa plăcută şi gustul specific, răcoritor, datorită căruia este stimulată pofta de mîncare şi acţiunea fermenţilor, prin urmare şi asimilarea proteinelor, zaharurilor, grăsimilor şi sărurilor minerale. Are şi un efect laxativ.

Castraveţii se consumă proaspeţi, marinaţi sau muraţi. Pentru murat şi marinat sînt mai buni castraveţii mai mici, care nu sînt netezi. Cei proaspeţi sunt de neînlocuit la numeroase salate. Se combină excelent cu diverse legume, carne, lactate şi chiar cu unele fructe.

Profitaţi de moment şi consumaţi cît mai des castraveţi proaspeţi, dar nu în cantităţi mari pentru a nu solicita prea mult rinichii.
Sănătate!

sursa: bucataresele.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

blegea, tocmai că România s-a împotrivit Pactului Ribentrop Molotov, că altfel nu mureau soldații români pe la Țiganca, Chișinău etc

ivane, scrii ca să nu adormi voi nu erați în stare să vă apărați în 1918 când rușii erau…

来源: 产品目录 复合板系列 店面压瓦机 U型槽设备系列 百叶窗成型设备 常用压瓦机系列 阳极板设备系列 数控止水钢板机 角驰压瓦机系列 三维扣&

沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188 &nbsp,手机:13832771638王女士; 电 话:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 &

压花地坪,其实又叫压模地坪,压印地坪。压花地坪是以特有的图案框架现场浇筑、一体成形的压花地坪系列,用现浇混凝土地面以特制模具&#26

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog