BlogPost.Timpul.md

Valoarea publicității pe internet în R. Moldova, pentru anul 2012 – 1,2 mil. de euro

Picture1
 

Potrivit unui raport al Asociației Agențiilor de Publicitate din Republica Moldova (AAPM), se estimează o creştere a ponderii publicităţii online pe piaţa de publicitate de la 2% în 2009 și pînă la 5,5 % în 2013. În termeni absoluţi piaţa de publicitate online a crescut de la 350 mii euro în 2009 și pînă la 1,2 mil. euro în 2012, transmite Eco.md.

Internetul ca purtător de media, acoperă 51% din populația totală a ţării. Tot acesta a ieșit pe prima poziție și după timpul zilnic de utilizare.

Volumul bugetelor destinate promovării pe internet depășește media generală pe piața de publicitate, pentru anul curent prognozându-se o pondere de 5,5% din volumul total al pieței.

Cea mai mare parte din bugetele pentru internet le revine bannerelor online, și mai puțin publicității în motoarele de căutare și rețelelor de socializare. Acest lucru se explică prin gradul de maturitate scăzut a publicităţii online de la noi.

Jucătorii principali care fac regulile pe această piaţă sunt:

  1. Numbers – 28% (999.md, point.md, play.md, forum.md, gsm.md, ș.a.);
  2. Mediacontact – 23% (odnoklasniki.ru, mail.ru);
  3. Zingan.com – 20% (allmoldova.com, allfun.md, ș.a.)
  4. ProDigital – 16% (protv.md, profm.md, inprofunzime.md, ș.a.)
  5. Interakt – 8% (unimedia, ș.a.)

Celelalte site-uri, care se gestionează independent,  au o cotă de 6% (jurnal.md, publika.md, totul.md, ș.a.)

Să vedem care sunt brandurile/companiile principale ce se promovează în mediul online de la noi. De exemplu, pe site-urile Numbers, ponderea cea mai mare (12,5%) o are publicitatea Orange, după care urmează Moldcell cu 10%. În primele 5 poziții mai intră KFU (6%), Moldtelecom (6%) și Starnet (5%).

Pentru anul 2013 se prognozează că piața de publicitate online va înregistra o sumă de 1,56 mil. de euro, cu 30 % mai mult decît în anul 2012.

sursa: itmoldova.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Un topic foarte bine ales! Consider ca lenea ne oboseste pentru ca nu face altceva decat sa ne stagneze progresul!…

[…] sursa principală a creierului de noradrenalina – o substanta care poate înlătura depresia. – See more Explicația ar fi…

blegea, tocmai că România s-a împotrivit Pactului Ribentrop Molotov, că altfel nu mureau soldații români pe la Țiganca, Chișinău etc

ivane, scrii ca să nu adormi voi nu erați în stare să vă apărați în 1918 când rușii erau…

来源: 产品目录 复合板系列 店面压瓦机 U型槽设备系列 百叶窗成型设备 常用压瓦机系列 阳极板设备系列 数控止水钢板机 角驰压瓦机系列 三维扣&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog