BlogPost.Timpul.md
www.munteanu.md22.07.2013

Timofti pe urmele lui Stalin

 
Bloggeri / autori
 

Iosif Vissarionovici Djugaşvili, cunoscut sub pseudonimul de Stalin, obişnuia să discute îndelung cu Veaceslav Molotov (pe numele său adevărat Scriabin), care în anii cât Stalin a fost conducătorul URSS şi, implicit, a PCUS, a ocupat diferite funcţii în partid şi în stat, cele mai cunoscute fiind: Preşedinte al Internaţionalei Comuniste, Prim-Ministru al URSS şi Ministru de Externe al URSS, calitate în care a semnat la 23 august 1939, arhicunoscutul pact Ribbentrop—Molotov de împărţire a zonelor de influenţă în Europa.

În una din lungile discuţii amicale, Molotov, care era mult mai şcolit decât Stalin, i-ar fi povestit acestuia o istorioară despre Ivan al IV-lea al Rusiei, numit şi Ivan cel Groaznic (Иван Грозный). Se spune că după ce Ivan cel Groaznic dispunea omorârea în chinuri grele a câţiva dregători de la curte sau a unor boieri răzvrătiţi, acesta, având mustrări de conştiinţă, se izola pentru câteva zile, până ce depăşea starea depresivă.

Profund uimit, Stalin i-ar fi spus lui Molotov: „…Să fi dispus omorârea unui milion-două de oameni mai înţelegeam şi eu, dar aşa pentru un om-doi, să ai mustrări de conştiinţă şi respectiv depresii, chiar nu înţeleg…

Astăzi după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, unde s-a discut despre ultimele cazuri de deces în condiţii absolut dubioase şi interpretabile, a soldaţilor în termen din Armata Naţională, preşedintele Timofti, luând act de moartea recentă a câţiva tineri a declarat, citez: „nu este o situaţie când ministrul trebuie să-şi dea demisia!”.

Desigur, domnule preşedinte Timofti, urmând această logică funebră, moartea a doi-trei tineri nu este motiv de îngrijorare, că doar nu este vorba despre un milion-două, vorba lui Stalin.

Ruşine, domnule preşedinte, pentru o astfel de gândire de om de stat. V-aţi împotmolit cu totul în (ne)înţelegerile şi algoritmul Coaliţiei pro Europene, la zămislirea căreia „prin trădare şi venalitate” aţi participat, din păcate, şi dumneavoastră.

Solidaritatea implacabilă cu indiferenţa, insensibilitatea, neglijenţa şi incompetenţa, responsabililor, aducători de moarte, vă fac, domnule preşedinte, responsabil, în mai mare măsură de moarte acestor tineri, care au vrut să trăiască, au vrut să se întoarcă acasă, să se însoare, să-şi facă casă şi masă, să aibă copii, să se bucure de viaţă.

Unde mai există în Europa un ministru al Apărării, care declară deschis şi cu nonşalanţă că este (a devenit recent) politician, care în loc să aibă grijă de ostaşii noştri, umblă mai dihai ca orice „VIP-păreasă”, pe la toate evenimentele mondene, unde se bea şampanie fină şi se fac poze lucioase.

Unde, o să mai găsiţi în Europa, domnule preşedinte Timofti, un ministru al Apărării, care în loc să umble prin unităţile militare, trudind din zi în noapte şi din noapte în zi la eradicarea fenomenului „dedovşcinei”, se ocupă de construcţia de partid, umblând prin teritoriu cu tolba plină cu promisiuni politice sau chiar electorale.

Atâta timp cât o să vă acoperiţi, domnule preşedinte Timofti, cu acordul Coaliţiei de guvernare, iar cineva în acest timp o să fie ministrul VIP-urilor, fiecare ostaş omorât în Armata Naţională, va fi pe conştiinţa dumneavoastră şi sunteţi liber în alegerea modelului „tribunalului de conştiinţă” între cel al lui Ivan cel Groaznic şi cel a lui Stalin.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
getaqu

”Tribunal de conștiință” și-ar putea alege cineva care are măcar câtva conștiință. Acest tip, care a ajuns foarte întâmplător președinte de țară și, spre mirarea lui fiind acest lucru, și, chiar de el recunoscut, nu are conștiință. Ceea ce are nu este conștiință fiind-că trimițând la psihușcă un patriot al neamului tău și apoi, peste ani buni de democrație, să afirmi că ai procedat corect trebuie să fii sau nebun, sau lipsit de conștiință.

August 26, 2013 at 13:49 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
www.munteanu.md17.08.2013

(ne)Teama de a fi român

 

Trebuie sa recunoaştem cu sinceritate, dar şi cu multă îngrijorare, că astăzi, la fel ca acum 20, 15, 10 sau 5 ani în urmă, cetăţenii Republica Moldova, care se declară a fi români, sunt priviţi de marea majoritate a concetăţenilor noştri, cu o anumită doză de circumspecţie, neîncredere, aş spune chiar. Dacă zici că eşti... (2 (ne)Teama de a fi român )

www.munteanu.md22.07.2013

Partidul celor 7 pitici

 

Astăzi, câţiva deputaţi, foşti colegi de partid, au anunţat la o conferinţă de presă, din numele comanditarului „atacului raider” asupra Partidului Liberal, că s-a decis în taină, pe malul unui lac frumos de la Costeşti, Ialoveni (cu frigărui şi salată de varză), crearea unui nou partid politic. Motivul invocat este că, vezi Doamne!, nu e... (0 Partidul celor 7 pitici )

www.munteanu.md04.07.2013

Dijma verzilor pentru sapă

 

După ce recent Coaliţia pro Europeană, a hotărât să impoziteze serios tămâia, prescurile şi busuiocul, mai nou, aceştia au identificat o nouă sursă de formare a bugetului, hotărând să instituie amenzi, de până la 10 000 de lei, pentru, citez din proiectul de lege: „neîndeplinirea obligaţiei de distrugere a buruienilor de pe terenurile agricole”. Parcă îi şi văd... (0 Dijma verzilor pentru sapă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

A los 23 años, Paige Jannings renunció a una empresa de Wall Street para empezar una carrera Calvin Klein Baratos…

Estos instrumentos financieros no son por lo general no son el actual más fácil para localizar. Básicamente esto puede ser…

来源: 当前位置  压瓦机|折弯机|剪板机|角驰Ⅲ|c型钢机|840压瓦机|860压瓦机|900压瓦机|彩钢瓦设备|双层压瓦机|天槽地沟机|三维扣板机|泡沫切割机|复合&#264

These pieces really set a standard in the inrsutdy.

De apariencia, divinas. En mi opinión preteblamonbe hubiera ido mejor con azúcar glass, probablemente menos granulosas y más finas, pero…

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog