BlogPost.Timpul.md

Oameni şi câini

1390090661_afaf78103c

Dacă am fi complet lipsiţi de inimă n-am întâlni niciodată oameni care să le scoată altor oameni inima din piept şi să muşte din ea ca dintr-un fruct însângerat! Nici măcar de foame. Foame de mâncare, nu de răzbunare, aşa cum am văzut că s-a petrecut recent în Siria. S-o fi luat-o timpul la vale? Să se fi dus secolul XXI pe toboganul istoriei în jos, nimerind în afara civilizaţiei, în plină comună primitivă? Nu! Se pare că este totuşi veacul pe care îl ştim! Prezentului nu i s-a clintit nici măcar un fir de păr din cap! Cu oamenii, cu unii oameni s-a întâmplat ceva! Sau, mai bine zis, nu s-a întâmplat nimic, au rămas la fel ca la început. Începutul ridicării lor în două picioare. Începutul ridicării noastre, de fapt, pentru că este vorba despre noi, toţi. În Siria, nu doar un om, ci întreaga omenire s-a umplut de ruşine prin barbaria gestului unui singur om!

Dar astfel de gesturi sunt cu duiumul nu doar acolo, ci şi în alte părţi ale lumii! Ale exact acestei lumi în care ni se pare c-am rezolvat-o cu toate câte există pe pământ şi căutăm calea de a junge cât mai repede la stele. Drumul spre inima celui de alături, altul decât cel pe care s-a avântat cu atâta cruzime insurgentul sirian, nu l-am găsit încă! N-am descoperit încă mijlocul de locomoţie cel mai potrivit pentru a călători spre noi înşine! Pentru a pune, în sens simbolic, pasul în străfundurile minţii şi inimii noastre. Ce-o fi rămas acolo din vechime de se mai întâmplă, încă se mai întâmplă, lucruri de felul celui pomenit? Poate mai revoltător decât faptul că se întâmplă este modul în care ceilalţi pur şi simplu nu se revoltă, prefăcându-se că sunt ocupaţi cu vieţile lor, care vieţi trag omenirea înainte, încercând să-i vâre grumazul în jugul bunăstării şi fericirii! Ruşinea nu se grăbeşte nimeni s-o deconteze! Şi ce dacă un om i-a mâncat inima altui om? Şi ce dacă par să fie tot mai numeroase locurile în care oamenii îşi vânează reciproc inimile? Este un semn că le au! Ehei, să fi fost lipsiţi de ele! Mai că-mi vine să cred că pentru obrazul omenirii, ca să nu zic al marilor cancelarii, era mai bine aşa.

Până la urmă, muşcând cu sălbăticie din inima unui semen al său, un rebel sirian s-a decăzut singur din condiţia de om. Nu cumva au decăzut toţii oamenii de pe lume o dată cu el? Sigur că, om fiind, mă sperie un astfel de gând, umplându-mă, fără să mă simt vinovat, de ruşine. Poate că ruşinea vine tocmai de la faptul că nu mă simt vinovat. Aproape c-aş vrea să-mi ascund inima. Şi să cer, dacă ar fi să-mi iau viaţa de la capăt, să fiu în loc de om, câine. Măcar de dragul inimii pe care aş purta-o în piept, sursa:jurnalul.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (1 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (0 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog