BlogPost.Timpul.md

Dorin Lazăr: Noul limbaj de lemn

Globalizare-2

Mulți dintre internauții mai tineri nu prea știu ce e limba de lemn, dar Wikipedia are o explicație chiar interesantă care merită citită.

E reprodus acolo și un citat din Andrei Pleșu, pe care îl redau parțial aici: “Limba de lemn este o limbă incremenită. Ea nu-l face pe om să vibreze la auzul vorbelor“. Mi se pare foarte interesantă această descriere. Surprinde cel mai important aspect al limbii de lemn: Transmite zero emoție, zero informație. Este o limbă goală.

În această frumoasă după amiază îmi doream să vă scriu despre limba de lemn a unor personaje ce-mi sunt mie tare ‘dragi’. De fiecare dată cînd îi citesc și le văd exprimările simt nevoia să urlu. E vorba de limba NLP-iștilor, vînzătorilor de ‘succes’ și a celor asemenea lor. E un limbaj special, deosebit de limba de lemn comunistă dar la fel de gol de conținut, și la fel de nociv. Problema mea cea mai mare cu ei e faptul că vînd (pe bani grei) fum, iluzii. Vînzătorii de placebo îți umplu mintea cu vise nerealiste și te conving să faci niște angajamente pe care nu numai că nu le poți onora pînă la capăt, dar îți vor acapara încet viața.

continuare pe dorinlazar.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Vik

Un articol super bun, si extrem de util pentru cei care cred ca lingourile de aur cresc pe copaci !

Iulie 21, 2013 at 16:26 Răspunde
 
Dorin

Salut, nu mi-am dat acordul să fie publicat întreg articolul meu la voi pe blog; dacă se poate să reduceți la primele două paragrafe după care să dați link către site-ul meu, zic eu că ar fi mult mai ok și pentru mine, și pentru voi.

Iulie 21, 2013 at 22:31 Răspunde
 
Christina

Aptiaciepron for this information is over 9000-thank you!

August 10, 2016 at 10:26 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog