
Poți să consumi alimente sănătoase și cu un aport crescut de substanțe nutritive, dar să te confrunți în continuare cu probleme de digestie. Vezi unde greșești și ce măsuri trebuie să iei pentru a preveni constipația.
Mănâncă mâncare gătită în locul celei reci
Este mult mai ușor pentru organism să digere mâncarea gătită deoarece aceasta a fost deja încălzită la o anumită temperatură. Mâncarea rece sau cea crudă trebuie încălzită și astfel digestia se realizează mai greu. De asemenea, este bine să eviți să bei băuturi reci sau cu gheață în timpul mesei.
Mestecă bine alimentele
Ești dintre acele persoane care se grăbesc să termine cât mai repede masa? Nu e bine deloc! Ideal ar fi să mesteci fiecare înghițitură de aproximativ 30 de ori și să rupi alimentele în bucăți cât mai mici, întrucât astfel enzimele din salivă vor putea digera mâncarea în mod corect. Lasă furculița jos în timp ce mesteci pentru a nu fi tentată să mai ciugulești câte ceva din farfurie.
Mănâncă cât mai simplu
Nu combina multe alimente diferite în timpul mesei. 2-3 tipuri sunt de ajuns, în caz contrar stomacul tău va depune eforturi suplimentare pentru digera hrana.
Alege fructele ca gustare
După masă parcă mai simți nevoia să ronțăi ceva și te gândești că un fruct este cea mai bună soluție deoarece au puține calorii și multe fructe. În această privință ai dreptate, dar fructele sunt reci și îngreunează procesarea lor de către corp, motiv pentru care apare balonarea. Mănâncă fructele între mese, pe post de gustare și vei beneficia de toate calitățile lor nutritive.
Ceaiul de ghimbir, de real ajutor
În general apa caldă ajută la detoxificarea organismului, însă este cam greu de băut simplă.O alternativă este ceaiul de ghimbir, de scorțișoară sau de mușețel, cu o aromă plăcută, dar care te ajută să ai un tranzit intestinal bun.
