BlogPost.Timpul.md

Cât de periculos este să înghiți gume de mestecat?

copii-guma-shutterstock

Copiilor li se spune să nu înghită gumă de mestecat pentru că li se va lipi de stomac și se va digera abia în șapte ani. E acest lucru însă adevărat?

Chiar dacă multor copii li se spune să nu înghită gumele de mestecat pentru că acestea li se vor lipi de stomac și vor fi digerate abia după șapte ani, acest lucru nu este adevărat decât în cazuri extreme.

Gumele conțin într-adevăr ingrediente care nu pot fi dizolvate de acidul din stomac și de enzimele digestive, însă organismul uman poate elimina aceste ingrediente în mod natural, în majoritatea cazurilor.

Guma de mestecat ar putea rămâne în stomac timp de șapte ani doar în cazul unor cantități extrem de mari, spun medici. Aceste cazuri ar aduce cu sine o stare de constipație a cărei cauză ar fi însă destul de ușor de diagnosticat.

O lucrare științifică din 1998 a prezentat cazurile a trei copii care s-au îmbolnăvit de constipație după ce au înghițit cantități mari de gumă. În urma unor operații, cazurile au fost însă rezolvate în mod fericit.

Drept urmare, înghițirea unor cantități mari de gumă nu este o idee bună, însă înghițiți din când în când câte o gumă de mestecat nu aveți de ce să vă faceți griji. Nu există dovezi științifice care să arate că acest lucru vă va face rău.

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (1 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (0 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog