- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

Trăian Băsescu – viitorul Președinte al R.Moldova (un gînd)

Scris de: Grigore Vieru la data Iulie 18, 2013 @ 10:51 in Opinii & Editoriale | No Comments

Președintele statului Român, Trăian Băsescu aflat în vizită la Chișinău a declarat aseară la finele unei emisiuni televizate că: „Poate după ce îmi voi termina mandatul, voi cere cetățenia Republicii Moldova, în semn de respect pentru Republica Moldova și ca semn de dragoste pe care o port oamenilor din această țară”.

După această declarație mi-a venit un gînd pe care l-am publicat mai întîi pe facebook și care la această etapă ar fi doar un vis.

basescu [1]

 

Deși înțeleg perfect că, potrivit Constituției RM, el nu se califică pentru această cursă, deoarece nu a locuit ultimii zece ani pe teritoriul acestei țări și nu vorbește limba de stat – moldovenească. Și, chiar dacă Băsescu nu a locuit pe teritoriul R. Moldova, el oricum cunoaște foarte bine problemele acestui stat și ale poporului, iar limba pe care o vorbește, o vorbim și noi. Îl înțelegem și ne înțelege și ea se numește LIMBA ROMÂNĂ!

De jure, nu este posibil să devină Președintele al RM, de facto: DA, numai dacă ar fi ales de POPOR. Pentru că „aldi rebeata” din Parlament și nu numai, niciodată nu vor accepta această idee și vor face tot posibilul ca acest lucru să nu se producă în caz că se pune problema!

Băsescu este omul pe care îl vreau în continuare Președinte!

Cam asta.

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2013/07/18/blogu-lui-vieru-traian-basescu-viitorul-presedinte-al-r-moldova-un-gind/

URLs in this post:

[1] Image: http://blogpost.timpul.md/wp-content/uploads/2013/07/basescu.jpg

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.