BlogPost.Timpul.md
vieru.eu13.07.2013

șeful FISC-ului a refuzat mită de 100000 USD. haideți să-l aplaudăm!

 
Bloggeri / autori

Grigore Vieru

vieru.eu

 
 

Proaspătul șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că a desconspirat o schemă frauduloasă a unor firme fantome ce aduceau prejudicii statului.

În urma acestei „izbînde”, acesta spune că a fost amenințat direct cu moartea, iar pentru a „închide întrebarea” i s-a oferit și mită în valoare de 100 mii dolari, bani ce i-au fost aduși la pachet. Bineînțeles, omu’ spune că a refuzat banii…

Este bine atunci cînd astfel de activități/scheme ilegale sînt date peste cap, dar în acest caz mi se pare că ceva nu se leagă la mijloc. Mă întreb de ce Prisăcaru nu a menționat dacă s-ar fi adresat Centrului Național Anticorupție (CNA) sau Procuraturii pe marginea acestui caz și dacă aceștia au pornit o anchetă? De ce nu a dat careva detalii despre domeniul de activitate unde era aplicată această schemă frauduloasă? Care au fost acțiunile sale din momentul cînd i s-a propus mită, cu atît mai mult că s-a văzut și îi cunoaște pe acești oameni? Sînt informații importante și lumea ar vrea să le cunoască, cu atît mai mult că este vorba de fraudă în proporții deosebit de mari. Astfel, demonstrezi că îți faci datoria cinstit și nu te limitezi doar la faptul că ai fost amenințat cu moartea și nu ai luat mita… Vreți acum să vă batem din palme…?

Și iarăși, dacă este vorba despre o schemă ce aduce fraudă în proporții enorme statului, cred că era cazul să se vorbească despre acest lucru îndată ce a fost descoperit, iar instituțiile abilitate să înceapă o anchetă. Deobicei, CNA, Procuratura, chiar și FISC-ul organizează conferințe de presă cînd vor să fie lăudați că lucrează și iată care sînt rezultatele. Cei de la Guvern aveau să spună: „Vedeți ce om de treabă avem la FISC? Vedeți cum el a reușit … și, asta la scurt timp de cînd a fost pus în funcție.”.  Mai pe scurt, avea să fie mare tam-tam.

În acest caz, nu avem nimic, doar niște declarații trase de păr ale lui Prisăcaru. Haideți să-l aplaudăm!

Cam asta

P.S. De unde știe că erau anume 100 mii USD? I-a numărat, sau cei cu banii i-au zis că în „kuliok” sînt o sută de mii și el i-a crezut…?

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
vieru.eu02.10.2013

Fără Voronin, comuniştii nu vor mai fi comunişti

 

„Gata, soacra mea nu mai votează comuniștii ”, îmi spuse cineva zilele trecute, făcînd referință la recenta cuvîntare a lui Voronin, adresată mulțimii adunate în fața Palatului Republicii. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Fără Voronin, comuniştii nu vor mai fi comunişti )

vieru.eu29.09.2013

Jurnal TV mai sărac după plecarea lui Bogatu

 

În ultimile luni se observă o creștere a tendinței jurnaliștilor de la Jurnal TV, de părăsi acest post de televiziune. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Jurnal TV mai sărac după plecarea lui Bogatu )

vieru.eu18.09.2013

Comuniștii inițiază procedura privind demiterea Guvernului Leancă

 

Comuniștii cer demisia Guvernului Leancă și asta din cauza ultimilor năzbîtii ale acestuia făcute la Banca de Economii din Moldova (BEM). Poate, într-o măsură oarecare ei au dreptate, dar mă întreb ce o să dea asta. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Comuniștii inițiază procedura privind demiterea Guvernului Leancă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog