BlogPost.Timpul.md
www.munteanu.md04.07.2013

Dijma verzilor pentru sapă

 
Bloggeri / autori
 

După ce recent Coaliţia pro Europeană, a hotărât să impoziteze serios tămâia, prescurile şi busuiocul, mai nou, aceştia au identificat o nouă sursă de formare a bugetului, hotărând să instituie amenzi, de până la 10 000 de lei, pentru, citez din proiectul de lege: neîndeplinirea obligaţiei de distrugere a buruienilor de pe terenurile agricole”.

Parcă îi şi văd pe neastâmpăraţii Bumacov, Streleţ şi, eventual, Liliana Palihovici (ori, după caz, Ana Guţu), sau chiar şi Vladimir Filat (acum are timp liber berechet), umblând pe dealurile Moldovei, cu mapa subţioară, pantofii lustruiţi şi părul coafat (după caz), inspectând terenurile ţăranilor noştri, la fel ca pe timpurile lui Brejnev sau Hruşciov.

Aceştia vor decide pe loc dacă distrugerea buruienilor a fost suficientă, ori prezenţa vreunei buruienuţe va atrage după sine o amendă usturătoare, sau chiar distrugătoare.

Acest proiect hazliu nu este deloc întâmplător, ci vine să completeze suita de legi, menită să asigure drum verde marilor latifundiari verzi, către pământurile micilor proprietari (mai exact, proprietarilor de terenuri mici), care încă nu au dorit să-şi cedeze proprietăţile contra unor sume derizorii, de bogdaproste.

Respectiv, dacă omul nu vrea să cedeze pământul, vine legea lui Bumacov şi a lui Streleţ şi îl amendează pe bietul ţăran, astfel încât mărimea amenzii poate să depăşească preţul terenului. În aceste condiţii, cu siguranţă, orice mic proprietar de teren o să fie mult mai cooperant cu burtăverzimea.

În atingerea aceloraşi scopuri, recent Coaliţia pro Europeană a adoptat o lege (iniţiată de liberali-democraţi), prin care înregistrarea notarială a terenurilor cu suprafaţă mai mică de 0.25 ha nu mai este obligatorie, respectiv actul poate fi încheiat la brigada de tractoare, sau la barul din sat, scris pe capota maşinii, sau chiar pe genunchi. Mai mult decât atât, nimeni nu va mai verifica actele terenului sau ale proprietarului, succesiunile legale sau testamentare, respectarea legii devenind un drept, nu o obligaţie, pentru că aşa a vrut protipendada care astăzi hotărăşte în interes propriu.

Apropo, acest proiect fost înregistrat în Parlament acum doi ani, însă nu a fost votat pentru că nu avea acordul Fracţiunii Partidului Liberal. Imediat ce am fost îndepărtaţi de la guvernare această lege de interese înguste a şi prins viaţă. Şi încă ceva — dacă proiectul iniţial prevedea exceptarea de la înregistrarea notarială a terenurilor mai mici de 0.10 ha, atunci în lectura a doua s-a mărit la 0.25 ha, mai mult decât a crezut autorul că poate obţine. De ce nu, dacă pentru cei din Coaliţie orice dorinţă devine lege.

P.S. Astăzi în Comisia juridică numiri şi imunităţi, reprezentanţii Coaliţiei pro Europene au avizat un proiect de lege, prin care vor fi interzise transmisiunile on-line de la şedinţele Guvernului. S-a terminat cu transparenţa în actul guvernării!

Din sesiunea de toamnă—iarnă cel mai probabil vor fi interzise şi transmisiunile în direct de la şedinţele Parlamentului, ca să nu vadă lumea cine luptă cu adevărat pentru cetăţeni şi cine se luptă doar pentru propria burtă.

P.P.S. Un cititor avizat al blogului ne-a atras atenţia că o metodă mult mai eficientă pentru “distrugerea buruienilor din terenurile agricole” o reprezintă folosirea erbicidelor, nu-i aşa, domnule fondator al unei companii cu sortiment exclusiv de produse fitosanitare?

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
www.munteanu.md17.08.2013

(ne)Teama de a fi român

 

Trebuie sa recunoaştem cu sinceritate, dar şi cu multă îngrijorare, că astăzi, la fel ca acum 20, 15, 10 sau 5 ani în urmă, cetăţenii Republica Moldova, care se declară a fi români, sunt priviţi de marea majoritate a concetăţenilor noştri, cu o anumită doză de circumspecţie, neîncredere, aş spune chiar. Dacă zici că eşti... (2 (ne)Teama de a fi român )

www.munteanu.md22.07.2013

Partidul celor 7 pitici

 

Astăzi, câţiva deputaţi, foşti colegi de partid, au anunţat la o conferinţă de presă, din numele comanditarului „atacului raider” asupra Partidului Liberal, că s-a decis în taină, pe malul unui lac frumos de la Costeşti, Ialoveni (cu frigărui şi salată de varză), crearea unui nou partid politic. Motivul invocat este că, vezi Doamne!, nu e... (0 Partidul celor 7 pitici )

www.munteanu.md22.07.2013

Timofti pe urmele lui Stalin

 

Iosif Vissarionovici Djugaşvili, cunoscut sub pseudonimul de Stalin, obişnuia să discute îndelung cu Veaceslav Molotov (pe numele său adevărat Scriabin), care în anii cât Stalin a fost conducătorul URSS şi, implicit, a PCUS, a ocupat diferite funcţii în partid şi în stat, cele mai cunoscute fiind: Preşedinte al Internaţionalei Comuniste, Prim-Ministru al URSS şi Ministru... (1 Timofti pe urmele lui Stalin )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog