BlogPost.Timpul.md

Sunt de acord cu Zoso: satul românesc trebuie să moară

 
Bloggeri / autori

George Damian

www.george-damian.ro/

Am studiat istoria, am absolvit un curs postuniversitar de jurnalism la FJSC şi un master în istoria relaţiilor internaţionale la Universitatea Bucureşti. Vreme de un an de zile am lucrat pentru Arhivele Naţionale. Apoi am fost reporter la secţia română a postului de radio Deutsche Welle, redactor la departamentul de politică externă al ziarului ZIUA, după care am coordonat suplimentul Dosare Ultrasecrete şi departamentul de politică externă până la închiderea ziarului în ianuarie 2010.

 
 

Zoso a zis că „satele româneşti ar trebui rase de pe faţa pământului şi ţăranii înecaţi ca şobolanii” (aici) ceea ce i-a enervat pe mulţi care au lipsit la cursul de limba română la care s-a predat hiperbola (prin clasa a VI-a dacă îmi amintesc bine, paşa Hassan „şi vodă-i un munte”, dar mai bine învăţăm comentarii pe de rost).

Corolarul Mihai Gâdea

Povestea are şi o latură veselă furnizată de Mihai Gâdea care i-a dedicat minute bune lui Zoso (aici) în baza raţionamentului: Zoso i-a luat un interviu lui Băsescu, deci este băsist, Zoso a zis că satele trebuie distruse şi ţăranii înecaţi, deci Zoso promovează genocidul, deci Băsescu promovează genocidul. Eu nu cred că Gâdea este prost, cel mai probabil doar face pe prostul în speranţa că va rămâne aşa.

Probabil lipsit de orice legătură, de curând Băsescu a lansat o strategie pentru agricultura românească (o puteţi citi aici) iar Voiculescu are nişte interese gigantice în agricultură şi fondurile europene (aici). Un detaliu despre profesionalismul media şi internet: o căutare pentru „strategie agricolă băsescu” scoate la iveală glumele lui Ponta, nu vreo ştire sau vreo analiză asupra documentului lansat de preşedinţie.

Bine, şi satele?

Pe toţi cei care s-au ofuscat la spusele lui Zoso vreau să-i întreb când au fost ultima oară în vreun sat românesc. Să recapitulăm: singura porţiune asfaltată este drumul naţional (plin de biciclişti şi căruţe nesemnalizate, prin Dobrogea unii uscau nişte plante pe asfalt) restul sunt drumuri desfundate, pline de noroi şi bolovani; nu există sisteme de canalizare, ci găuri săpate în pământ; nu există servicii de salubritate; nu există servicii medicale; majoritatea locuitorilor sunt şomeri zdrenţăroşi încălţaţi cu gumari care experimentează imunitatea la boli dispărute în alte părţi de genul TBC (mă mir că n-a apărut şi lepra). Primarul, popa şi şeful de post sunt împăraţi (aproape a dispărut din constelaţie directorul şcolii, pe ăsta nu-l mai bagă nimeni în seamă). Oamenii se tratează după ureche cu medicamente expirate şi reinventează un ritualuri tribale. Nu există nici o speranţă pentru vreun loc de muncă, fiecare îşi cultivă petecul de pământ ca să se hrănească şi se mai cârpesc cu nişte pensii mizere. Cei în putere au plecat de mult în Italia şi Spania, au construit nişte case noi de care nu vor apuca să se bucure vreodată pentru că mor prin alte ţări în accidente de muncă fără asigurare sau pentru că îşi dau seama că nu are rost să se întoarcă. Ăia care cântă şi dansează veseli în costume populare imaculate la „Tezaur folcloric” nu sunt ţărani, nu au fost niciodată.

Satele au devenit mormintele poporului român. De multă vreme nu mai sunt rezervoare demografice, de multă vreme şi-au pierdut orice relevanţă economică. O simplă privire pe media de vârstă a locuitorilor din mediul rural lămureşte pe oricine că satele româneşti vor dispărea de la sine în mai puţin de 20-30 de ani. În Bulgaria am văzut zeci de sate în care jumătate din case aveau scânduri bătute în ferestre, iar în curând peisajul acesta se va răspândi la nordul Dunării.

O clasă politică criminală

Deşi Gâdea îl acuză pe Zoso de incitare la genocid, în realitate tocmai patronul lui, Dan Voiculescu, este cel care a pus în mişcare genocidul împotriva ţăranilor români. Dan Voiculescu este chintesenţa regimului criminal care ne ucide zi de zi de 24 de ani. Fost securist, îmbogăţit peste noapte din delapidarea fondurilor regimului comunist, politician intrat în parlament fără ca partidul lui să depăşească vreodată 2%, sforar care fuge de judecată, patron al unui trust de presă manipulator, păstrător al unui sistem corupt pe care să îl poată folosi în interes propriu. Dan Voiculescu are interese gigantice în agricultură şi şi-a pus un maimuţoi drept ministru al Agriculturii, dar nu pentru a moderniza satele româneşti.

Nu este nevoie să inventăm nimic, doar trebuie să mergem la bibliotecă. Încă din anii ’30 Mihail Manoilescu explica că agricultura trebuie mecanizată, că forţa de muncă suplimentară din mediul rural trebuie folosită în industrie. Satul românesc aşa cum este el acum va dispărea, mai devreme sau mai târziu pentru că nu vor mai exista ţărani şi în forma actuală nu se poate susţine din punct de vedere economic.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Hitler despre România: trebuie să devină o ţară agricolă

 

Ideea transformării cu orice preţ a României într-o ţară agricolă nu le-a venit prima dată sovieticilor. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Hitler despre România: trebuie să devină o ţară agricolă )

De ce a avut loc lovitura de stat de la 23 august 1944

 

Pentru că participarea României în al Doilea Război Mondial nu mai avea un obiectiv clar care să poată fi atins şi care să fie folositor ţării. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (8 De ce a avut loc lovitura de stat de la 23 august 1944 )

…maghiarii şi germanii rareori trăiesc paşnic unii cu alţii

 

În prezent domină concepţia că naţiunile au apărut în secolul al XIX-lea, şi că naţiunea este o construcţie artificială. Conform acestei teorii, etnia nu avea aproape nici o importanţă în evul mediu, în această epocă diferenţele erau sociale: nobili, clerici, orăşeni şi ţărani – nu conta originea etnică. Doar că teoria asta nu se potriveşte... (0 …maghiarii şi germanii rareori trăiesc paşnic unii cu alţii )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog