BlogPost.Timpul.md

Curajul Ministrului Educaţei

Am aflat că anul acesta 42% au căzut la examenele de BAC. Doar 4 persoane au note de 10. Aşa spun rezultatele BAC-ului 2013. M-au uimit aceste cifre. Apoi m-au bucurat.

M-am bucurat, cu toate că-mi dau foarte bine seama că acum 25.000 de copii de-ai noştri,  cei care l-au picat şi cei care au primit 5-6-7, tinerii care urmau să se apuce ca să “înveţe mai departe” şi să-mi asigure pensia peste vreo 10-15 ani, sunt complet derutaţi şi blastămă sistemul nostru educaţional fiindcă nu mai pot obţine schimbarea notei cu bani.

M-am bucurat, fiindcă ştiu precis, că în aceste clipe, când tu citeşti aceste rânduri, 50.000 de părinţi telefonează insistent pe cumătrii şi cumătrele, naşii şi finii, prietenii din ministere şi Parlament, înjurând de 10 ori de mamă pe Doamna Ministru Maia Sandu şi Ministerul Educaţiei tot fiindcă nu mai pot obţine schimbarea notei cu bani.

M-am bucurat, fiindcă sunt absolut sigur că, chiar acum, alte cel puţin 2-300.000 de moldoveni, ospitalieri şi buni la inimă şi la sapă – bunei, fraţi, surori, suporteri care nu pierdeau nici o ocazie să se amăgească pe sine când dădeau bani pentru cadouuri profesorilor de 8 martie, de Crăciun, de Paşte, de ziua de naştere, de dracu, de tat-su – că chiar acum încearcă să verse zoi cu poloboacele peste Maia Sandu şi peste sistemul educaţional. Ne-dorind să înţeleagă că adevăraţii vinovaţi pentru picarea BAC-ului sunt chiar ei înşişi, nu Ministerul Educaţiei.

Şocul pe care Moldova l-a avut azi, în urma anunţării rezultatelor la BAC, are că scop scoaterea din hibernarea mentală a noastră. Rezultatele, aceste 42%, reprezintă situaţia aproape reală a noastră.

Trebuie să aibă foarte mult curaj pentru a arăta, în Moldova noastră, plină de nănaşi, de fini, de cumătri şi de “prieteni”, – adevărata stare de lucruri.

Maia Sandu, a avut acest curaj. Bravo!

sursa: curatmurdarsrl.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Ioana

Păi,acum după ce ați „optimizat” cu succes școlile de prin sate,ați cheltuit banii ”moldovenilor ospitalieri și buni la inimă”cumpărînd rable de autobuse școlare(de parcă nu se vede clar,că vreți să tîmpiți și mai rău acest popor și așa destul de ignorant și oropsit)mai aveți nas s-o faceți pe curajoșii?Ar fi de bun simț să vă presărați capetele seci cu cenușă…

Iunie 27, 2013 at 15:09 Răspunde
 
Vik

Si cine Ioana, are capetele seci acum? Ia uite-te la ceea ce ai scris – sunt sigur ca ai fi picat la examenul de l.romana, o incoierenta totala in ceea ce scrii si ceea ce gindesti.

Cei 4 sau 14 elevi care au note de 10 sunt cei parintii carora au investit in lectii private, carti, materiale didactice, cursuri suplimentare, s.a.m.d.

pe de alta parte, cei care nu au sustinut BAC-ul, au fost cocoliti de parinti in alt mod – li s-au cumparat laptop-uri, ca odrasla lor sa se poata juca in jocuri video, iPod, iPad, iPhon – pe toate le-au avut, fie ca sa poata copia la examen, fie ca sa-si poata fotografia sticla de bere inainte de a o bea, numai cunostinte nu s-au gindit sa-si cumpere.

Vrem in Europa, iata calea – in toate tarile inalt dezvoltate exista o concurenta meritocratica, la toate nivelele; si afli inca de pe bancile scolii daca valorezi ceva sau nu – nu astepti ca mamica si taticu sa-ti cumpere Diploma de BAC, Diploma de Universitate, si toate celelalte diplome, ca apoi sa-ti cumpere posturi inalte, ca peste ani sa ai impresia ca ai reusit ceva in viata – n-ai reusit nimic, ai fost un zero, cu multe zerouri in contul bancar, crezi ca totul se cumpara doar pentru ca totul se cumpara in Republica Moldova; dar stai putin, ca Republica Moldova nu e intreaga lume, a-ti dat-o de belea doamnelor si domnilor, la invatat !!! cit nu-i prea tirziu… 😉

Iunie 27, 2013 at 15:57 Răspunde
 
Юлия

Очень рада, что Вы поддержали главу минпросвета Майю Санду и очень жаль, что раньше, в прошлые годы никто не додумался до таких радикальных мер.Может быть тогда коррупция – самая страшная злокачественная опухоль общества не разрослась бы до таких размеров,что стала угрожать жизни государства.
Всегда были ученики,которые добросовестно учились и своими силами сдавали экзамены, но конкурировать с теми,кому на блюдечке приносили готовые ответы они не могли…
Кто поступал в университеты, за исключением, действительно, одарённых детей? Чем восполнялись пробелы в знаниях? Всё просто: деньги – оценки – деньги – диплом. А потом с помощью тех же денег или родственников они получали хорошие места работы,в том числе и в различных структурах власти.И такие люди не будут брать взятки, или они будут хорошими профессионалами в своей деятельности?! А потом мы и в том числе и педагоги жалуемся на некомпетентность, бюрократию,равнодушие,коррупцию?!
Очень хотелось бы, чтобы У Маий Санду нашлись сподвижники в кабмине и не только там. Может быть ещё не поздно удалить эту раковую опухоль. Конечно, как при любой операции будет очень больно, но потом ведь наступит выздоровление.

Iunie 29, 2013 at 10:15 Răspunde
 
Elena

sunt de acord cu cele spuse de doamna Maia Sandu,ca chiar in ziua de azi copii nu stiu ce inseamna sa inveti,stiu doar distractiile

Iunie 30, 2013 at 22:14 Răspunde
 
Alexandru

De ce ia cind a invata si a fost eleva xa si noi ..De ce a avut vacanta ca vacanta da sa gasit ia acuma sa scurteze vacantele..sa se mai gindeasca ca elevii nush cum o sa faca ca..Eu cred ca ei vor incepe sa ramina acasa de sarbatori….

Septembrie 12, 2013 at 22:48 Răspunde
 
vikkky

alex, pune mina pe gramatica, ca dupa modul dupa cum scrii, e bija – pot sa-ti prezic viitorul , si el nu e insorit deloc, crede-ma, 🙂

Septembrie 12, 2013 at 23:45 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog