BlogPost.Timpul.md
26.06.2013

Mall și religie

 
Bloggeri / autori

Vitalie Sprânceană

Educaţie: studii de Filozofie Politica la Universitatea “Sveti Kliment Ohridski”, Sofia, Bulgaria, licențiat în Științe Politice / Universitatea de Stat din Moldova, Magistru în Filosofie / George Mason University, Fairfax, SUA, Doctorand în Sociologie Locatie curenta: SUA

 
 

Fars-Shopping-Complex
Imagine:234pulse.com
 

O companie din Emiratele Arabe Unite tocmai a anunțat despre finisarea lucrărilor de construcție la Fars Shopping Complex – un complex comercial în orașul iranian Shiraz. Acest mall, pentru construcția căruia au fost cheltuite peste 830 milioane dolari va fi cel mai mare din lume după numărul de magazine și al patrulea după suprafață și urmează a fi deschis pentru cumpărători în septembrie. Fundamentalismul religios, se vede, se pliază perfect pe consumerism.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , , ,
 
 
vik

erau timpuri cind religia aducea bani in caznaua statului, acum nu mai e asa, si „slava domnului” – cit de ironic n-ar suna 😉

Iunie 26, 2013 at 15:33 Răspunde
 
Petrus

Mai baieti, voi cand veti invata ca verbul „a finisa” in romaneste este un import din franceza (finir=a termina) care inseamna a imbunatati calitatea unei lucrari, deci NU A TERMINA. Ati vrut sa spuneti in loc de „a anuntat despre finisarea lucrarilor” doar „a anuntat terminarea lucrarilor”. Nu vi se pare ca e mult mai clar si mai simplu? Deci inlocuiti „despre finisarea” cu „terminarea”. Parca sunteti Coana Chirita, inculta, provinciala dar pretioasa, cat cuprinde…

Iulie 15, 2013 at 18:14 Răspunde
 
Petrus

Scuzati, francezul finisser=a finisa, deci a rectifica.

Iulie 15, 2013 at 18:16 Răspunde
 
Petrus

Sa nu uit, „consumerism” nu exista in limba romana. Oricum, orice termen ai folosi in loc de „societate de consum”, suna ca dracu. Iar Iranul nu are doar fundamentalisti religiosi, cam 30% dintre oameni sunt atei.

Iulie 15, 2013 at 18:22 Răspunde
 
getaqu

filozofică deducție

Iulie 23, 2013 at 17:00 Răspunde
 
Petrus

E ciudat sa studiezi in SUA si sa nu poti observa ca cei mai multi fundamentalisti religiosi tocmai acolo se gasesc. Cam 30% dintre locuitorii tarilor musulmane sunt atei, ca si in Europa, 50% echilibrati religios, deci care nu practica religia dar cred in Allah si doar circa 20% pot fi considerati dezechilibrati de religie si in stare permanent conflictuala cu necredinciosii. In SUA insa, 60% inca mai cred in creatia omului de catre un d-zeu care l-a facut dupa chipul si asemanarea lui.

Iulie 29, 2013 at 16:36 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
17.08.2013

Prostia care doare

 

Un automobil în care au încăput 8 tineri băuți din Floreni, Anenii Noi s-a izbit de un copac undeva la intrarea în Chișinău. Poliția zice că mașina avea vreo 200 km la oră. Toți cei 8 tineri au murit. O tristețe imensă pentru părinți, prieteni și rude.Un prilej de a atrage o cameră de televiziune... (1 Prostia care doare )

13.07.2013

Despre stânga din Moldova

 

Ideile de stânga au în Moldova o faimă proastă. Un prim motiv ar fi bagajul complex de trecut sovietic ce încă trebuie înțeles și asumat. Interpretările selective ale „stângii oficiale” (PCRM, Partidul Socialist și alții), ce aleg doar momente reușite (industrializarea, modernizarea agriculturii, mobilitatea socială) și mușamalizează foametea, lagărele și deportările, nasc suspiciuni legitime de... (1 Despre stânga din Moldova )

05.07.2013

Sat cu bar

 

Așa arată raftul standard al unui magazin-bar sătesc: 2 polițe pentru băuturi, una pentru covrigi și chipsuri, iar a patra e pentru țigări și semințe de floarea soarelui. Unele ”baruri” mai au și pâine. Altele găzduiesc și ceva detergenți. Locațiile astea sînt foarte importante pentru a înțelege viața social-culturală de la sate. În sate ce... (0 Sat cu bar )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog