- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

Sfaturi utile despre cazane pe lemne

Scris de: 3blogpost la data Iunie 25, 2013 @ 09:24 in Societate | 2 Comments

Cu toate că ne aflăm în toiul verii, iar după geam arșița alungă trecătorii spre locuri umbrite și havuze, am hotărât să pun în discuție această temă deoarece străbunii cei înțelepți ne-au învățat că bunul gospodar își face vara sanie și iarna car, deci e timpul potrivit să vorbim despre centralele pe lemne.

De ce pe lemne? Deoarece o astfel de încalzire nu afectează mediul încojurător precum celelalte tipuri și cred ca e deja timpul să atragem mai mare atenție problemelor ecologice. La fel încălzirea cu lemne nu bate la buzunar în mare masură, iar pentru moldoveanul de rând aceste este cel mai important dintre toate aspectele.

Așadar dacă ai făcut alegerea în favoare unui cazan pe lemne ar trebui să cunoști unele momente înainte să faci investiția finală. În primul rând aceste sisteme se împart în 2 tipuri: cazane pe lemne cu ardere clasică și cele cu gazeificare, ambele cu punctele lor forte. Centrala clasică nu este “mofturoasă” când vine vorba de combustibil și se poate alimenta cu lemne care nu sunt neapărat uscate în totalmente. Din avantajele celei cu arderea inversă se pot enumăra: putere calorică mai ridicată, camera de ardere mai mare, curațare mai ușoară, poluare redusă, însă în procesul de alimentare se permite folosirea lemnelor uscate integral (care au fost procurate din timp și păstrate în încăpere). De obicei se folosesc lemnele de esență tare și se cunoaște că carpenul, fagul și stejarul oferă cea mai mare putere calorică. Bradul este perfect pentru a porni focul, căci foarte repede ajunge la temperaturile maxime de ardere.

Instalarea unei centrale pe lemne se face doar de specialiști, iar pentru un randament bun și durabilitate nu încercați să economisiți pe alte părți componente ale sistemului. Conductoarele din cupru sunt cele mai bune, dar și cele mai scumpe, iar coșul de fum la fel este un agregat extrem de important care necesită atenție.

În concluzie vreau să le reamintesc bărbaților că a pune lemne pe foc și a privi procesul de ardere este o adevărată plăcere, în special când o faci pentru a crea confortul celor dragi ție.

sursa: luchianiuc.com [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2013/06/25/sfaturi-utile-despre-cazane-pe-lemne/

URLs in this post:

[1] luchianiuc.com: http://luchianiuc.com/blog/2013/06/24/sfaturi-utile-despre-cazane-pe-lemne/

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.