BlogPost.Timpul.md
cojocari.ro18.06.2013

Zaebiții

 
Bloggeri / autori

Vitalie Cojocari

cojocari.ro

 
 

Comuniștii se vor întoarce la guvernare. Acest lucru nu mai este o teorie apocaliptică de speriat minunații politicieni din AIE. Vorbim deja de o axiomă. Ultimul sondaj IMAS arată asta cu vârf și îndesat, moldovenii ar vota masiv cu comuniștii dacă ar avea loc acum alegeri în Moldova. Ceea ce părea incredibil acum câțiva ani, este astăzi o realitate. Sunt sigur, lucrurile nu au cum să se schimbe în doar un an până la noile alegeri. Și asta pentru că moldovenii sunt… zaebiți! Zaebiți de luptele interne din așa numita Alianță. Zaebiți de tot felul de afaceri profund corupte în care sunt băgați toți, toți, toți. Pe moldoveni nu-i mai convingi că AIE numaiștiucenumăr vrea să integreze țara în UE. Moldovenii realizează, ăștia vor să-și umfle conturile, să fure, așa că s-auza-e-bit!

Pentru necunoscători, cuvântul zaebit este un rusism. Înseamnă că te-ai săturat tare mult de ceva sau cineva. E un cuvânt dur, care arată nu doar plictiseala sau sictirul. Căci zaebit se compune din prefixul – za, adică răs; verbul – ebati, adică a foote.Când spun că sunt zaebiți, moldovenii ar putea avea în vedere și faptul că sunt răsfootuți. Acest lucru te duce la gândul la viol. Acum trei-patru ani, însă, totul părea o dragoste pură, frumoasă între fetița săracă, Republica Moldova și prințul pe cal alb: Alianța.

Ce s-a întâmplat până la urmă. Calul nu era alb și nici cal. Colea un amărât de măgar. Prințul nu strălucea deloc, era un Zmeu reciclat un picuț la televizor. Moldova a răbdat un viol, a răbdat două, dar cât se poate? După atâtea atacuri raider, după atâtea certuri și scandaluri, după atâtea Păduri Domnești pur și simplu s-a zaebit. Moldovenii au ajuns un popor de zaebiți. Acum nimeni nici macar nu pretinde că între AIE nuștiucenumăr și Moldova a mai rămas ceva din frumoasa relație. Totul se ține din convenții politice negociate ca la Piața Centrală. Practic, toată lumea așteaptă alegerile.

Dacă ești un om cu toți neuronii funcționali, dacă ești și tu zaebit de ce se întâmplă în Moldova, iar acestei zaebeli i se adaugă o greață față de comuniștii care iaca, iaca sunt aproape la putere, ce vei face? Cum o să trăiești în continuare? Din punctul meu de vedere, nu-ți rămâne decât un singur lucru de făcut: să emigrezi. Sincer, nu mai văd nicio soluție pentru moldovenii deștepți, cu toate țiglele pe casă, care nu au ochelari de cal și văd foarte bine ce se întâmplă în jurul lor.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , , , ,
 
 
none

Mda, di pacate tu ai dreptate – emigrarea este solutia optima; pentru mine ea a fost una reala inca de prin 2008, la unii ajunge mai greu…;

Principiul e simplu – nici o tara, nici o guvernare, cit de perfecta nu ar fi ea, nu va rezolva problemele unui individ in parte (unei babute cu pensie mica, unui student proaspat absolvent care tre sa traiasca cu 1200lei/luna, unei familii sarace a caror parinti tre sa plece peste hotare la munci demoralizante, uneori si ilegale); statul va rezolva probleme la nivel de populatie, ca de ex. instaurarea Principiilor si Valorilor unei Natiuni, Stabilirea unei Limbi Oficiale(sau sutinerea disputelor pe marginea acestui caz), liberalizarea regimului de vize pentru Diplomati (nici n-am stiut ca in RM, anume Diplomatii sunt cei care au nevoie de acces liber in primul rind, ei mor de foame saracii, si nu cei de la sate… ),

O tara cu zimbet amar pe buze…

Iunie 18, 2013 at 17:26 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
cojocari.ro22.07.2013

Nu fi loh, pune mâna pe carte! Altfel viaţa ta o să fie levaia!

 

Acum vreo 15 ani, când eram tânăr băiet la liceul “Onisifor Ghibu” din Orhei, eram alt om. Alte gânduri şi preocupări mă năpădeau. Cred că am uitat aproape în totalitate propria mea axa valorică din acele vremuri. Spun asta pentru că am ajuns să-i judec prea aspru pe copiii care au picat BAC-ul în acest... (0 Nu fi loh, pune mâna pe carte! Altfel viaţa ta o să fie levaia! )

cojocari.ro22.07.2013

Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România!

 

De ce are nevoie România de Republica Moldova? Simplu, pentru că o ţară mai mare înseamnă o ţară mai puternică. Iar România, plus Republica Moldova ar ajunge un stat puternic. Ci nu cum cred unii, că două sărăcii dau o sărăcie şi mai mare. Profund greşit. O mică paranteză: de ce are nevoie Rusia de... (0 Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România! )

cojocari.ro18.07.2013

Despre neimportanţa vizitei preşedintelui Băsescu

 

Ce face preşedintele Băsescu la Chişinău? Cât de importantă este această vizită pentru România? Dar pentru Moldova? Dacă este să urmăreşti presa din România, vizita are o importanţă nesemnificativă. Mai tare este ştirea despre moartea finului lui Becali, care s-a grăbit şi a ajuns cu Bentley-ul sub roţile unei locomotive. Să trecem Prutul. Presa de... (0 Despre neimportanţa vizitei preşedintelui Băsescu )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog