BlogPost.Timpul.md

Miliardarul fără miliarde

El este fondatorul Duty Free, are 81 de ani, a facut o avere de 7,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea nu are masina, zboara in clasa econom, locuieste intr-un apartament inchiriat. Chuck Feeney poarta un ceas digital de 15 de dolari si o camasa mototolita. In tara de origine – Irlanda, este luat drept turist american. El prefera restaurantele fast-food, bunurile de larg consum si foloseste metroul sau taxiul.

S-ar putea sa-l numim un „zgarcit”, care se agita pentru fiecare banut, asta doar in cazul in care nu era cunoscut faptul ca in ultimii 30 de ani, Chuck Feeney a oferit in scopuri caritabile  mai mult de 6 miliarde dolari. Banii au fost cheltuiti pe educatie, sanatate, stiinta, pentru intretinerea caselor pentru batrani in Statele Unite ale Americii, Vietnam, Australia, Africa de Sud, Irlanda si Insulele Bermude. El nu intentioneaza sa se opreasca, ci planuieste ca pana in 2016  sa dea  restul banilor pentru gesturi nobile.

Mai mult decat atat, acest om bogat si extravagant, nu este interesat in bani si faima: daruind miliardele sale el a incercat sa ramana in umbra faimei, iar primii 15 ani a facut asta destul de bine, pentru ca nimeni nu stia despre munca lui de caritate. Apoi a venit “dezvaluirea”, cu toate ca dupa, Feeney s-a comportat foarte modest; de exemplu este cunoscut faptul ca pana in anul 2012, el a dat nu mai mult de 5 interviuri.

Chuck Feeney este o persoana uimitoare. Incepand afacerea, el a fost capabil in cativa ani sa  puna pe picioare un „Imperiu” cu 200 de angajati in 27 de tari. Veniturile sale au crescut extraordinar, cu toate ca cele mai multe dintre ele au mers imediat la o organizatia de caritate „Atlantic Philanthropies”.

“Sunt convins ca este mult mai distractiv atunci cand dai bani si ai posibilitatea sa vezi cum datorita acestor gesturi caritabile se  construieste ceva bun, cum ar fi un spital. Acest lucru este logic – de a investi in fapte bune, si sa nu le pui intr-un cont bancar si sa le permiti sa creasca si inca o data sa creasca ” – spune Feeney.

Bill Gates l-a numit pe Chuck un model ideal, mentionand ca acesta este cel mai bun exemplu al modului de a face bine in viata.

sursa: nuaisacrezi.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Un topic foarte bine ales! Consider ca lenea ne oboseste pentru ca nu face altceva decat sa ne stagneze progresul!…

[…] sursa principală a creierului de noradrenalina – o substanta care poate înlătura depresia. – See more Explicația ar fi…

blegea, tocmai că România s-a împotrivit Pactului Ribentrop Molotov, că altfel nu mureau soldații români pe la Țiganca, Chișinău etc

ivane, scrii ca să nu adormi voi nu erați în stare să vă apărați în 1918 când rușii erau…

来源: 产品目录 复合板系列 店面压瓦机 U型槽设备系列 百叶窗成型设备 常用压瓦机系列 阳极板设备系列 数控止水钢板机 角驰压瓦机系列 三维扣&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog