BlogPost.Timpul.md

Chișinău fără stil eco

Ultima mea postare a fost despre Ungheniul cel frumos, însă acum o să scriu și despre Chișinău. Cu părere de rău, nuștiu dacă pot scrie aceleași lucuri. Salubrizare, curățenie, străzi curate, oameni responsabili …
E cam contrariu. A fost suficient să ies cu aparatul foto, să merg pe jos două ore și să cred că am nimerit la gunoiște.

Centrul orașului, până la urmă, ar trebuie să-și merite statutul de centru. Măcar aici să fie frumos și curat. Hai, ca la fiecare…măturăm pe unde vede soacra. Dar când vezi ce gunoi e pe acolo, zici că ,,soacra,, trebuie să fie oarbă, dar parcă am senzația că tot va vedea.

Iată, de exemplu, acesta este un monument de arhitectură de categorie națională, Casă de raport, jum. sec. XIX. Eu aș intitula-o Casa de resturi. Cum adică, monument de categorie națională?

IMG_7062

 

IMG_7060

 

Dar asta e chiar obrăznicie. Nu vreau să țin morală nimănui, mie tot nu-mi place. Dar, cum? Vezi, doar că nu încape și ar trebui, logic, cutiile mari să le duci la tomberoanele de gunoi. Un lucru e sigur, noi, oamenii nu știm că să ne păstrăm ordinea.

IMG_7099

 

Îmi place berea Chișinău, hai că îi fac publicitate acum. Dar s-o servesc ori acasă, ori normal într-un local cu amicii. În schimb, sunt alții care au alte maniere de-a servi berea. Dar, măcar să fi găsit o urnă, așa ca oamenii civilizați.

IMG_7105

 

IMG_7127

IMG_7112

 

Aceasta este gunoiștea de la Ungheni. Însă nu e în centrul orașului. Este un loc amenajat special pentru ea, unde, chiar, sunt și angajați. Ei reciclează tot ce găsesc la gunoi. N-ar fi bine și la Chișinău așa ceva? Adică, să fie curat.

IMG_8458

 

IMG_8433

 

Aș fi foarte bucuroasă să avem așa ceva și la noi, la Chișinău.

IMG_8431

 

Acest proiect este implementat în cadrul competiţiei naţionale „Acţionează asupra CO2”, organizat de către Oficiul „Schimbarea Climei” al Ministerului Mediului Republicii Moldova, în perioada 5 iunie-1 iulie 2013. Pentru detalii suplimentare, accesaţi pagina web: http://www.clima.md sau pagina Fan pe Facebook: https://www.facebook.com/actonco2moldova.

Cu respect, Olga Sternițchi
sursa:  beneficiu.blogspot.com
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (5 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog