BlogPost.Timpul.md

Zgomotul te face să iei decizii greşite

zgomot

La experimentul desfăşurat de cercetătorii americani au luat parte 4 absolvenţi de colegii şi 19 şobolani de laborator. Cei testaţi erau puşi să asculte pocnituri din stânga şi din dreapta lor, după care trebuia să determine din ce direcţie s-au auzit mai multe. 

Ce determină luarea de decizii greşite? Colaboratori ai Universităţii Princeton au reuşit să afle, în urma unui experiment desfăşurat pe oameni şi pe şobolani, în ce etapă creierul face o greşeală atunci când are de luat o decizie, notează RBK Daily.

Pentru luarea oricărei decizii este nevoie de informaţie şi cu cât aceasta este mai complicată, cu atât este mai mare volumul de date necesar. Atunci când optează pentru o anumită instituţie de învăţământ superior, candidatul analizează factori precum oferta de materii, reputaţia instituţiei şi şansele la o viitoare angajare. În cazul în care creierul greşeşte în procesul de evaluare a instituţiei, se ajunge la o decizie eronată.

Potrivit neurobiologilor americani, acest lucru se întâmplă din cauza erorilor sau ‘zgomotului’ din informaţiile care ajung în creier.

La experimentul desfăşurat de cercetătorii americani au luat parte 4 absolvenţi de colegii şi 19 şobolani de laborator. Cei testaţi erau puşi să asculte pocnituri din stânga şi din dreapta lor, după care trebuia să determine din ce direcţie s-au auzit mai multe.

Absolvenţii răspundeau verbal la întrebările cercetătorilor, în timp ce şobolanii întorceau capul într-o direcţie sau alta. În majoritatea cazurilor, cei testaţi făceau o alegere corectă, însă uneori greşeau: de exemplu, atunci când pocnetele din ambele părţi se suprapuneau.

Ulterior, oamenii americani de ştiinţă au elaborat modele informatice care dezvăluiau ce se întâmplă în creier în momentul luării unei decizii, în perioada în care acesta adună informaţii, însă nu s-a hotărât încă în privinţa deciziei.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, de cele mai multe ori, erorile apăreau în contextul incapacităţii de a coordona exact informaţiile senzoriale, care ajung prin ţesuturile nervoase în sistemul nervos central. Aceasta înseamnă că informaţiile erau interpretate greşit din cauza zgomotului.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (1 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (0 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog