BlogPost.Timpul.md

De ce nu înţeleg bărbaţii femeile? Cercetătorii oferă un răspuns

1880-Barbat - femeie1

Un vechi clişeu afirmă că bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg femeile. Acum, o nouă cercetare că acest lucru este cel puţin parţial adevărat: bărbaţii au probleme în a percepe emoţiile femeilor, cel puţin în ceea ce priveşte studierea ochilor acestora.

Un studiu publicat în jurnalul PLOS ONE arată că bărbaţilor le era de două ori mai greu să descifreze emoţiile femeilor din imagini ce înfăţişau ochii acestora decât atunci când erau nevoiţi să înţeleagă emoţiile din ochii unui bărbat. De asemenea, cercetătorii au descoperit că acele părţi ale creierului asociate emoţiei se activau mult mai mult atunci când bărbaţii priveau imaginile ce înfăţişau ochii de bărbat decât atunci când priveau ochii de femeie.

Acesta nu este primul studiu ce atestă că bărbaţii au dificultăţi în ceea ce priveşte „citirea” sexului opus şi înţelegerea emoţiilor şi gândurilor femeilor. De exemplu, un studiu a descoperit că bărbaţii tind să interpreteze acţiunile prietenoase ale femeilor drept aluzii sexuale.

Cercetările arată, totodată, că femeile apreciază bărbaţii care încearcă să le înţeleagă.

Pentru a verifica dacă bărbaţii au, într-adevăr, probleme în citirea emoţiilor femeilor, Boris Schiffer, un cercetător de la LWL-Universitätsklinikums din Bochum, a studiat alături de colegii săi 22 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, ce aveau o vârstă medie de 36 de ani. Voluntarii au fost aşezaţi într-un aparat fMRI, ce foloseşte fluxul sangvin pentru a măsura activitatea cerebrală.

Apoi, cercetătorii le-au cerut bărbaţilor să privească imagini ce înfăţişau în total 36 de perechi de ochi, jumătate provenind de la bărbaţi şi cealaltă jumătate de la femei, şi să ghicească emoţia pe care o simţeau persoanele din imagini. Bărbaţii alegeau unul din două cuvinte (de exemplu neîncrezătorsau înfricoşat) pentru a descrie emoţia surprinsă în ochii din imagine. Fotografiile cuprindeau emoţii pozitive, neutre şi negative.

Cercetătorii au descoperit că bărbaţii petreceau mai mult timp în cazul imaginilor ce surprindeau ochi de femeie şi aveau mai multe probleme în a identifica emoţia corectă.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (1 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (0 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog