BlogPost.Timpul.md

Prezentul și viitorul R. Moldova, modelat în stilul COPY-PASTE?

Astăzi iar m-am ciocnit de o realitate: R. Moldova își schimbă stereotipurile, mai puțin autohtone, mai mult dobîndite, pe stereotipurile altor țări. Se vede asta în orice: de la legile copy-paste, la atitudini copy-paste, la păreri copy-paste.

Mă întreb cîți preferă o Moldovă autentică. O țară, unde oamenii știu să celebreze felul lor de a fi și valorifică independeța și verticalitatea în gîndirea lor.

Mă întreb de ce nu suntem învățați să avem, să formulăm părerea noastră, dar așa de repede o îmbrățisăm pe a altora?

Cred că tot de acolo ni se trage nouă, generației semi-postcomuniste, generației semi- afectate de egalitate, înțeleasă în mod greșit. Mă tem că tot vrem să egalăm pe toți, doar că după alte criterii.

Totuși…

Sper să apuc să trăiesc într-o țară, unde oamenii vor valorifica în mare originalitatea, începînd de la Parlament, pînă la bunicuții Gheorghe și Maria de la satul depărtat.

Sper din suflet ca tinerii să fie în stare să gîndească original, să fie conștienți de faptul că o țară prosperă, un viitor puternic se formează din păreri personale, argumentate, formate, testate.

Pînă atunci mă simt că mi se impune zilnic să gîndesc în cutie, simt bine acea presiune de a nu mă lăsa să fiu eu însumi. E greu, dar zilnic refuz să accept să fiu în cutie. Niciodată nu am fost adeptă a ”cutiei”, dar și mereu m-a costat.

Totuși rămîn să lupt să rămîn eu însumi. Și sper să reușesc să contribui și la crearea unui prezent și viitor al Moldovei, ca ea însăși, fără copy-paste-uri deranjante.

Mă bucur că avem inițiative autentice autohtone, dar și ele îs pline de chestiuțe copiate.

Avem mult de lucru pînă vom ajunge să ne celebrăm pe noi înșine, autenticitatea și originalitatea.

sursa: liubaceban.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog