BlogPost.Timpul.md

Transfugii cu transfugii

 
Bloggeri / autori

Mihai Ghimpu

ghimpu.wordpress.com

Mihai Ghimpu este un politician din Republica Moldova. A fost președinte al Parlamentului Republicii Moldova în perioada 28 august 2009 – 28 decembrie 2010. Din 1998 este Președinte al Partidului Liberal, succesorul de drept al Partidului Reformei. A asigurat interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova, în urma demisiei lui Vladimir Voronin din data de 11 septembrie 2009.

 
 

Şi cocostârcul are casă, şi viţeluşul are mamă (vezi foto), dar trădătorii nu au nici mamă şi nici casă, umblă ca şatra din sat în sat, poate le va cădea ceva, dacă nu o filială PL, atunci măcar nişte transfugi ca ei.

Foştii mei colegi de ieri, trădătorii de azi, sunt exasperaţi, deoarece nicidecum nu reuşesc să îndeplinească ordinul Moscovei de a dezbina şi partidul, aşa cum au dezbinat fracţiunea PL, formată prin votul cetăţenilor din 12 deputaţi (azi, din cauza lor, e din 5 deputaţi). Şi odată ce nu au putut atrage decât 7 preşedinţi de filială, deja foşti, deoarece memrii filialelor rămân fideli partidului iar pe “reformatorii” lui Filat îi consideră la fel, trădători nu numai de partid ci şi de neam, au hotărât să muşte din rândurile celor care au venit în PL din alte partide.Această muşcătură de ţânţar s-a produs în aceste zile la Ştefan Vodă şi se încearcă la Soroca. Numai că trădătorii nu au de ce se bucura, fiindcă cei câţiva ce au aderat la ei nu sunt adevăraţi liberali, ci transfugi ca şi ei. Au venit ca filială PPCD şi sunt unicii pe care i-am acceptat. Dar, Dumnezeu cu ei, bine că a plecat Berilă şi încă câţiva cu el, fiindcă în alegerile parlamentare din 2010 şi locale din 2011 au adus doar pierderi PL. Alta este întrebarea mea: la ce speră cei ce aderă la trădătorii PL- “reformatorii” lui Filat, la o sută de lei pentru patru ani, ca şi unii alegători în timpul campaniei electorale, sau şi ei fac parte din armata pro-Rusă? Speră că au să dezbine partidul? Deja e clar că nu le reuşeşte. Că vor trece pragul la viitoarele alegeri? Poate da, zic, dar asta se va întampla numai în cazul, când V. Filat devine preşedintele lumii, I.Hadârcă – prim-vicele lui şi O.Bodrug – Secretarul General. Atunci la ce folos de umblatul cu şatra? Vrei nu vrei bea Ivan aghiazmă, spune o zicală, odată ce ai gustat din “nafura” ocupantului. Ordinul este ordin şi-n cazul acesta poţi spune doar doua vorbe “eşti vapolniati”. Dovadă este faptul, că V.Saharneanu, care nici nu a fost membru PL, umblă şi el de-a şatra şi cere “reformarea” PL. Doamne, cum de ai făcut să semene atât de tare unul cu altul şi de ce nu mi-ai suflat că sunt agenţi ai Rusiei sau oamenii lui Filat în PL (dar de fapt tot de acolo, de ai “matuşcăi Rossia”), atunci când i-am inclus pe lista PL? Îmi recunosc, stimaţi prieteni, marea mea greşeală, dar cred că alegătorii vor face dreptate până la urmă şi ei o să-i strivească ca pe nişte gândaci de Colorado pe toţi cei, care vor să ne menţină sub cizma ocupantului. Dovada e şi condamnarea generală a trădării lui Hadârcă, Bodrug and Company.

Libertatea şi unitatea românilor e mult mai mult chiar decât viaţa acelora, care au căzut în lupta cu ocupantul, fie de mâna lui, fie de mâna falşilor “patrioţi”, adică, a trădătorilor. Libertatea şi Unitatea unui neam nu pot fi puse pe cântar. Aceste cuvinte pentru mine înseamnă naţiunea română şi în numele lor face să te sacrifici, să cazi la datorie ca soldatul, dacă e nevoie. Dar nu am de gând să cad răpus, fiindcă, după cum se vede, avem mulţi gândaci de “ocupanto” şi este mult de lucru. Nu, să nu credeţi că avem de lucru cu trădătorii roşii-verzi, “reformatorii” lui Filat! Ei, odată ce s-au developat, nu mai au nicio şansă. Au devenit, ca să zic ca englezii, “neinteresanţi” pentru cauza Rusiei, adică ineficienţi. Cu alţii vom avea de lucru, căci avem destui, care adulmecă trădarea şi pândesc la colţurile istoriei. Şi, odată ce am ajuns în anii decisivi, anii acordurilor cu UE, FSB-ul rus i-a ridicat pe mulţi pentru a nu admite aderarea la Uniunea Europeană. Fiindca aderarea înseamnă eliberarea definitivă de sub ocupaţia rusească. “Mătuşca Rossia” în ruptul capului nu doreşte aceasta, ea consideră că ne-a eliberat şi timp de 200 şi ceva de ani trăim în libertate datorită ei. Şi astfel trebuie să rămânem – în sfera de influenţă a ei, adică în grija ei, în genunchi, umiliţi, rusificaţi, dar cu ea, cu Rusia.

Aşadar, cu toţii la stropit ţânţarii şi la strivit gândacii de “ocupanto”. Mama vitregă – mamă vitregă rămâne, chiar dacă e mai bună ca mama, dar în cazul nostru mama vitregă n-a fost şi nu va fi mai bună, în vecii vecilor.

Ce frumoasă şi ce bogată este România… Zău, că nu vă pot înţelege pe unii, dragi moldoveni!

Aşadar, în numele Ţării europene, ieşim cu toţii la stropit ţânţarii şi la strivit gândacii de “ocupanto”.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

IUBIM LIBERTATEA – CONDAMNĂM OCUPAŢIA!

 

Fraţi români moldoveni, Nu există nimic mai scump decât libertatea unei naţiuni,  doar o naţiune liberă poate oferi omului libertate, dreptate şi bunăstare. Nouă, însă, românilor moldoveni, această libertate ne-a fost luată prin forţa armelor în 1812, 1940, 1944 şi 1992. Iată de ce este foarte importantă prezenţa noastră la mitingul de comemorare din Piaţa... (1 IUBIM LIBERTATEA – CONDAMNĂM OCUPAŢIA! )

Vitalie Marinuţă – comunistul de la Holercani

 

În pauza şedinţei Parlamentului din 20 iunie 2013, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a susţinut un briefing de presă în care a prezentat o Hotărâre a Judecătoriei Dubăsari în care Vitalie Marinuţă figura în listele candidaţilor supleanţi din partea Partidului Comuniştilor din R. Moldova, iar fratele său – în calitate de consilier de la acelaşi... (1 Vitalie Marinuţă – comunistul de la Holercani )

Cât de “mincinos” sunt când spun adevărul!

 

Unde m-aş duce, unde m-ar duce, tot voi ramâne pe veci, codrule, cu tine! Ce cuvinte, câtă dragoste, câtă mândrie faţă de plaiul natal! Aceste rânduri sunt luate din poezia ,,Codrii mei frumoşi”  de Petre Cruceniuc. Imi plac mult  codrii Moldovei, la fel ca şi colinele, văile, şesurile verzi sau albe, în funcţie de anotimp,... (1 Cât de “mincinos” sunt când spun adevărul! )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

A los 23 años, Paige Jannings renunció a una empresa de Wall Street para empezar una carrera Calvin Klein Baratos…

Estos instrumentos financieros no son por lo general no son el actual más fácil para localizar. Básicamente esto puede ser…

来源: 当前位置  压瓦机|折弯机|剪板机|角驰Ⅲ|c型钢机|840压瓦机|860压瓦机|900压瓦机|彩钢瓦设备|双层压瓦机|天槽地沟机|三维扣板机|泡沫切割机|复合&#264

These pieces really set a standard in the inrsutdy.

De apariencia, divinas. En mi opinión preteblamonbe hubiera ido mejor con azúcar glass, probablemente menos granulosas y más finas, pero…

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog