BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net10.06.2013

Războiul MAIB continuă: Un acționar spune că este lezat în drepturi

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Astăzi am privit pe site-ul privesc.eu conferința de presă susținută de reprezentantul Diarstamia Management Limited, unul dintre noii acționari ai MAIB.

Acesta se vaicără că este limitat în drepturi de către administrația MAIB și insistă să-i fie garantat accesul la informațiile financiar bancare și alte documente ale băncii comerciale, pe care nu le-a primit de când a făcut solicitarea.

Am scris anterior că conflictul dintre acționari și conducerea țării trebuie să se desfășoare cu ușile închise, departe de presă și opinia publică. Or, cineva vrea intenționat să destabilizeze situația și să devalorizeze acțiunile MAIB? Cazuri de acestea am mai întâlnit, dar parcă au fost rezolvate până la urmă, puțin – puțin.

Nu este de înțeles administrația MAIB, dar nici pe noii acționari. În primul caz administrația duce lipsă de un document din parte slovenilor (vânzătorii de acțiuni) pe marginea acestui conflict, iar în al doilea caz acționarii nu se adresează organelor competente pentru a avea accesul liber la documente, garantat de legislația cu referire la societățile pe acțiuni și activitate bancară.

Întorcându-mă la grupul sloven, după cum am scris și în articolul anterior (îl găsiți aici), nu este o plângere din partea acestora precum că au rămas fără proprietate contrar voinței lor. În caz contrar, ar fi fost deja alertă maximă dacă companii de pe continentul european au rămas fără acțiuni la o bancă atât de mare, aflată într-o țară bananieră, cum este Moldova.

Mă gândesc că pentru cineva din aceste două tabere (conducere și acționari) nu-i ajunge ceva, sau are ceva de ascuns. Noii acționari spun că actuala conducere a MAIB se ocupă de spălări de bani și discreditează instituția bancară, care are nevoie acum de investiții străine pentru a se dezvolta (Nu țin minte care firmă avea 1 liră pe cont, dar sper că nu Diarstamia Management Limited, pentru că nu are rost să spui de investiții când nu ai bani pe cont nici să achiți amenajarea teritoriului).

Trebuie de amintit în acest caz și despre situațiile când chiar acționarii legali au fost greu de admis în rândul celor care administrează banca, ceea ce văd că se aplică și în acest caz, când acționarii sunt izgoniți de la masa de conducere și nu li s-e prezintă nimic din cele solicitate.

Probabil conducerea băncii are propriile dovezi și suspiciuni, menite într-un fel să păstreze secretul comercial și altele, dar aceste suspiciuni ar trebui dezvoltate și prezentate tuturor însoțite de probe.

În respectivul caz putem ajunge la un conflict concertat de ambele tabere care va exploda într-o zi în capul cuiva, poate chiar a clienților.

Tragerea de păr a membrilor din fiecare tabără se poate lăsa cu răni și consecințe serioase, iar din acest motiv revin la același mesaj – trageți-vă de păr în dosul stânii, să nu vă vadă nimeni!

gandrabur.net

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog