BlogPost.Timpul.md

Influenţa mass-media asupra oamenilor

Astăzi elevii claselor a 9-a din şcolile alolingve au susţinut examenul la limba română, şi respectiv mai multe televiziuni au făcut reportaje la acest subiect.

Involuntar, am privit reportajul despre absolvenţii alolingvi din clasele a 9-a care au susţinut examenul la română.

Sunt şi eu român, susţin şi eu idealurile acestei limbi, însă cred că o şcoală şi mulţi profesori au fost pur şi simplu înjosiţi pe nedrept. Nu am nici o facultate, nu am învăţat la facultatea de jurnalism, însă nu e normal ca în tot reportajul să fie arătată doar latura negativă a absolvenţilor, sau mai pe şleau, să fie arătaţi nişte proşti care au frecventat orele de română odată la 2 luni.  Sunt sigur că sunt elevi care ştiu cine a scris “Luceafărul” sau “Amintiri din copilărie”. Pentru redactorul de la ProTV, am prieteni care vorbesc limba română fluent şi chiar mai frumos  ca mulţi alţi elevi din şcolile române. Ba mai mult, sunt şi elevi care ştiu în întregime “Luceafărul”. Câţi dintre jurnaliştii de  de la noi ştiu măcar 10 strofe?

A fost arătată din nou neştiinţa unui copil, căruia tatăl i-a spus că vorbeşte limba moldovenească, iar voi aţi transmis această prostie mai departe în toată ţara.

Reacţia din partea cititorului este una firească, pentru că după cum a fost făcut reportajul, chiar îţi pare că e un vis urât din care nu te poţi trezi:

oie_3205954xaiofxg8

 

Pe zi ce trece, încep să înţeleg oamenii care aruncă televizoarele peste geam…

sursa: mariuschirtoaca.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (5 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog