- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

De ce nu mai poate Rusia înfrange România în Basarabia?

Scris de: Editor la data Iunie 2, 2013 @ 08:25 in Actualitate | 2 Comments

Rusia are probleme cu mult mai importante si cu mult mai apropiate de ea decat Republica Moldova si asta este evident prin modul in care isi consuma resursele.

Aceasta nu este dispusa sa renunte la a tine Basarabia in propria sfera de interese, totul opusa celei de care apartine Romania, insa in acest moment si probabil si multi ani de acum in viitor se va afla in imposibilitatea de a reactiona la schimbarea de directie sustinuta evident de Romania.

Calea europenismului este cea care pregateste de fapt Republica Moldova nu pentru Integrarea Europeana ci pentru Unirea cu Romania. A devenit evident pentru oricine ca nu Europa este interesata de Republica Moldova ci Romania ca partea componenta a Europei. Europenismul pregateste un teren neted astfel incat atunci cand se va face Unirea cu Romania organizarea din Republica Moldova sa semene cu atat mai mult cu cea existenta in Romania, de aici si multimea de legi care sunt copiate pe banda si implimentate in Republica Moldova ca fiind reforme proprii dar intr-un ritm cu mult peste cel care a fost in Romania.

Pentru Rusia nu problema financiara este cauza pentru care nu poate gestiona si opune ofensivei ideologice romanesti ci lipsa de capital uman, distanta fata de Republica Moldova si lista de prioritati a acesteia.

Rusia nu dispune de oameni suficienti de motivati pentru a lupta pentru un pamant care nu ii apartine atunci cand teritoriul ei este unul imens si care pus langa Basarabia face ca aceasta din urma sa beneficieze de minimul de atentie fata de celelalte probleme ale imperiului rus. Rusia are probleme interne iar strategii buni se ocupa de acestea si nu de o parte din Romania ramasa datorita Ucrainei la 600 km de granita statala a Rusiei.

Romania in schimb are ceea ce este mai important in aceasta lupta: oameni din toate mediile care cred in aceasta idee si care se implica cu sufletul. Daca mai punem si faptul ca Romania este vecina cu Basarabia iar acest teritoriu este unul semnificativ pentru neamul romanesc atunci si prioritatea alocata de catre statul roman  este cu  mult mai mare.

Diferenta dintre Romania si Rusia este ca prima dispune de un intreg popor dispus sa lupte in aceasta problema in timp ce Rusia isi aloca resursele umane importante pe alte probleme. Ori fara competenta este evident ca Rusia va ramane la a face concerte pentru mancurti in timp ce Romania va forma guverne la Chisinau si asta pana la unire.

Sursa: http://www.luleamariusdorin.ro

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2013/06/02/de-ce-nu-mai-poate-rusia-infrange-romania-in-basarabia/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.