BlogPost.Timpul.md

De ce nu mai poate Rusia înfrange România în Basarabia?

664_001

Rusia are probleme cu mult mai importante si cu mult mai apropiate de ea decat Republica Moldova si asta este evident prin modul in care isi consuma resursele.

Aceasta nu este dispusa sa renunte la a tine Basarabia in propria sfera de interese, totul opusa celei de care apartine Romania, insa in acest moment si probabil si multi ani de acum in viitor se va afla in imposibilitatea de a reactiona la schimbarea de directie sustinuta evident de Romania.

Calea europenismului este cea care pregateste de fapt Republica Moldova nu pentru Integrarea Europeana ci pentru Unirea cu Romania. A devenit evident pentru oricine ca nu Europa este interesata de Republica Moldova ci Romania ca partea componenta a Europei. Europenismul pregateste un teren neted astfel incat atunci cand se va face Unirea cu Romania organizarea din Republica Moldova sa semene cu atat mai mult cu cea existenta in Romania, de aici si multimea de legi care sunt copiate pe banda si implimentate in Republica Moldova ca fiind reforme proprii dar intr-un ritm cu mult peste cel care a fost in Romania.

Pentru Rusia nu problema financiara este cauza pentru care nu poate gestiona si opune ofensivei ideologice romanesti ci lipsa de capital uman, distanta fata de Republica Moldova si lista de prioritati a acesteia.

Rusia nu dispune de oameni suficienti de motivati pentru a lupta pentru un pamant care nu ii apartine atunci cand teritoriul ei este unul imens si care pus langa Basarabia face ca aceasta din urma sa beneficieze de minimul de atentie fata de celelalte probleme ale imperiului rus. Rusia are probleme interne iar strategii buni se ocupa de acestea si nu de o parte din Romania ramasa datorita Ucrainei la 600 km de granita statala a Rusiei.

Romania in schimb are ceea ce este mai important in aceasta lupta: oameni din toate mediile care cred in aceasta idee si care se implica cu sufletul. Daca mai punem si faptul ca Romania este vecina cu Basarabia iar acest teritoriu este unul semnificativ pentru neamul romanesc atunci si prioritatea alocata de catre statul roman  este cu  mult mai mare.

Diferenta dintre Romania si Rusia este ca prima dispune de un intreg popor dispus sa lupte in aceasta problema in timp ce Rusia isi aloca resursele umane importante pe alte probleme. Ori fara competenta este evident ca Rusia va ramane la a face concerte pentru mancurti in timp ce Romania va forma guverne la Chisinau si asta pana la unire.

Sursa: http://www.luleamariusdorin.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
nicola

Basarabia se va reuni cu România,nu pentru cà Rusia e ocupatà de altceva ori cà e obligatà sà cheltuiascà prea mult pentru mentinerea rep.Moldova în zona ei de control,ci pentru cà basarabenii sunt români,chiar dacà din punct de vedere regional,îsi spun moldoveni!
Arealul culturii si civilizatiei ruse,în Europa,se opreste la granita occidentalà a Bielorusiei si Ucrainei,iar punctele sale întàrite sunt Kaliningrad si Transnistria!
Rusia stie cà mai la vest de aceste puncte,nu mai poate controla mare lucru,cel mult poate provoca instabilitate,adicà stare conflictualà,sàràcie si în nici un caz nu-si poate apropia populatia localà!
Orice individ vrea sà prospere si sà se protejeze(acest este si motivul pentru care,printre stràini,oamenii se integreazà imediat în propriile lor comunitàti si mai apoi în marea comunitate a bàstinasilor tàrilor unde merg sà munceascà sau se instaleazà)si deci primul reflex este sà se adreseze celui de-al sàu!
Când românii din rep.Moldova vor avea suficientà constiintà nationalà,adicà cine sunt si îsi vor da seama în masà,unde le este viitorul,vor forta politicul sà înfàptuiascà revenirea la patria mumà,România!
Cu respect!

Iunie 7, 2013 at 05:25 Răspunde
 
sergiu

Romania prin includerea Moldovei in UE.. nu inseamna unire.. Unirea o face poporul.. Iar daca va fi prin fortat mare razboi vafi.. si aici Rusia va interveni prompt.. Inca mai are putere suficienta..

Iunie 9, 2013 at 10:02 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog