BlogPost.Timpul.md

De ce tace raţa? Pentru că e mută

Dacă nu trăda, nu intra în istorie. Dar pentru a rămînea în istorie va fi nevoit să ia şi alte decizii, care vor duce ţara deja spre o integrare în  familia europeană.

Mă refer la actualul preşedinte al Republicii Moldova, promovat de liberalul Mihai Ghimpu şi acceptat cu greu de foştii parteneri de guvernare, mai exact de liderul PLDM, Vladimir Filat. Doar o mică remarcă: dacă vorbim de PLDM, ne gîndim la Vladimir Filat, iar dacă vorbim de Vladimir Filat, ne gîndim la… Moscova.

Revenim la “raţa mută” – vorba ex-deputatului comunist Eduard Muşuc. De ce tace “raţa”, o înţelege toată lumea. Pentru că a trădat, s-a separat de cei care l-au promovat, s-a distanţat de propriile afirmaţii că nu va tolera simpatii speciale pentru oricare dintre cele trei componente ale AIE şi că nu va permite demiterea miniştrilor propuşi de cele trei partide. Spus, şi făcut! Doar că făcut exact invers, la comanda uneia dintre componente, care s-a distanţat,  s-a separat şi ea, pe 13 februarie, de forţele democratice, denunâînd Acordul Alianţei pro-europene şi intrînd în cîrdăşie cu Partidul Comuniştilor. Nu mai vrea Filat în Europa! Moscova plăteşte bani grei! Şi de ce ar trebui el, lider de partid, care a cumpărat tocmai 30% din voturi la alegerile parlamentare din 2010, să renunţă la aşa propunere generoasă de la fratele mai mare, rus?

Actualul preşedinte de ţară va tăcea mult timp. Pînă va pleca spre cer. Pentru că ce poate să mai spună o raţă, dacă e mută. Ea poate fi doar folosită de cei care pricep la aşa relaţii de “parteneriat”.

Cum a scris o cunoştinţă dea mea, bloger şi el, “În Moldova sunt două grupuri mici de oameni: cei care fură şi cei care urlă şi arată cu degetul la cei care fură. Între dînşii este un grup mare de oameni care lucrează pentru primii, se gruzeşte din cauza celorlalţi şi visează să plece cît mai departe de amîndoi.”

Ştiţi de ce tace raţa noastră? Pentru că e mută!

sursa: vasilacheghenadie.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (5 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Din pacate oamenii nu sunt informati pe deplin ce impact si consecinte au in lumea subtila aceste donari de organe …

  咨询电话请拨打:13832771638 24小时在线QQ:59458991 49870222 金达压瓦机械设备厂 压瓦机|彩钢压瓦机|角驰压瓦机|彩钢角驰压瓦机_金达压瓦机械设备厂 c型钢机,彩钢&#3

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog