BlogPost.Timpul.md

Viața fără Facebook pe telefon

mobile-internet-hero
 

Da, am făcut acest pas. Mi-am dezinstalat Facebook-ul și twitter-ul de pe telefon. Mi-am dat seama că nu mai gândeam. Mă alimentam cu informații dezlânate. Fiecare pune acolo ceva pentru a se lăuda… pentru a “face succes”. Este un acumulator de like-uri. Un feedback instant despre ce am descoperit noi. Pentru că da, informațiile pe care le postăm acolo sunt rareori creațiile noastre. Sunt, în general, chestiuni descoperite. Am văzut o casă mișto, un platou cu cartofiorii aranjați sub formă de inimioară sau o tipă îmbrăcată țipător. Adunăm și postăm citate mișcătoare și rupătoare de inimi sau punem poze cu copiii noștri care sunt cei mai minunați din lume.

Sunt foarte puțini cei care crează conținut mișto pentru Facebook. Exemplele care-mi vin acum în minte suntPsatta și Mândruță. Ei scriu texte mișto despre viața din jurul lor sau din experiența lor. Ca o paranteză, mie mi se pare că-și pierd timpul și ideile. Ceea ce fac ei dispare în câteva minute din stream-ul cititorilor. Soluția ar fi un blog. Bine, Mândruță a făcut acest pas.

Revenind. Facebook este o înșiruire de idei dezorganizate care ne distrag atenția. Ne trezim că sărim de la o trăire la alta la distanță de câteva secunde. Ne bucurăm, râdem, ne revoltăm și ne întristăm. Ne trăim viața pe Facebook. Ne-a intrat în reflex să deschidem telefonul și să ne uităm pe Facebook. Facem asta în întâlniri, când avem o pauză sau când ieșim cu prietenii la masă. Am renunțat în a ne întreține singuri gândirea. Avem nevoie de acea sursă de informații pentru a ne ține creierul ocupat și asta fără a face niciun efort de a mai gândi sau crea ceva. Și postările de acolo sunt mai mult pentru glorificarea proprie. “Pun asta pe Facebook… să vezi ce succes o să am!”. Nu are nimeni grijă de gândurile tale. Este doar promovarea proprie în cercurile de prieteni.

Screen-Shot-2013-05-20-at-12.39.09-PM

Am făcut acest pas și pot să vă spun că e mai rău ca lăsatul de fumat. Am ridicat telefonul de zeci de ori să “văd ce mai e pe Facebook”. Și nu, soluția nu este self-control. Dacă aplicația este acolo vă asigur că o veți deschide măcar așa pentru câteva secunde.

Acest articol este un mic semnal de alarmă. Încercați să gândiți. Încercați să fiți voi creativi. Bucurați-vă de lumea din jurul vostru… găsiți și acolo lucruri de care să vă bucurați și cu care să vă alimentați setea de cunoaștere. Gândiți oameni buni… creativitatea și gândirea este ceea ce ne carcaterizează pe noi oamenii. Nu renunțați că e păcat:)

PS Am mult mai multe idei de când m-am lăsat de Facebook pe telefon. :)

sursa: razvanbb.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog