BlogPost.Timpul.md

Găgăuzia împotriva Moldovei și ordinii legale

1369049408_gagauziya_431
 

Probabil ați ajuns atras de un titlu politic, dar acest articol nu este despre Filat, ci despre securitatea țării.

Republica Moldova a examinat, recent, câteva puncte în favoarea protejării Găgăuziei, ca autonomie, dar și a Statului.

Deputații din autonomie s-au poziționat împotriva măsurilor care aduce autonomia în cadrul legislației naționale, dar și a interesele guvernate de suveranitate, fapt pentru care au declarat că sunt profund îngrijorați de ”îngrijorările” Guvernului central de la Chișinău.

Aceștia motivează că mai multe decizii sunt luate fără consultarea Adunării lor, iar Guvernul, precum și alte instituții ale statului, ar fi instaurat o procedură care merge peste interesul celor proclamați autonomi, în urma cărora riscă să rămână fără mai multe drepturi.

De fapt, securitatea Republicii Moldova are o portiță deschisă în Găgăuzia, conform Legii care reglementează statutul acesteia. În sensul de a închide porțile pentru cei care se perindează prin securitatea statului au fost solicitate operarea unor modificări la unele prevederi legale, prin care găgăuzii să nu mai aibă dreptul dă numească anumiți șefi, despre care nu se cunoaște nimic, dar cu drepturi depline să participe la ședințele ce țin de suveranitate și alte chestiuni legate de activitatea țării.

Măsura solicitată are menirea de protecție a Găgăuzie, dar și a întregii țări, însă aceștia s-e convoacă urgent în ședință pentru a aproba o declarație împotriva Guvernului de la Chișinău, despre care spune că atentează la autonomia lor și la puterile lor legale.

Având situația din Găgăuzia putem modela o situație, după cum urmează:

Aveți o companie mare, cu multe filiale și deservește un teritoriu destul de mare. Pe piață există încă un concurent, venit din afară, sau chiar local, care dorește să cunoaște totul din interiorul companiei DVS. Una din filiale are, de la înființare, dreptul dă numească șeful acesteia, pe care nu-l coordonează nimeni de la sediul central. Acesta, despre care nu se știe de unde vine, cu ce se ocupă, din care parte-i bate vântul în față, participă la ședințele de la sediul central și are acces la toate tainele securității financiare a companiei.

Fiind în calitate de președinte al Companiei nu veți simți o amenințarea din partea acelei filiale autonome și nu ați avea strângeri în spate că mai multe secrete comerciale sunt în pericol de furnizare către concurent? Eu cred că da.

Păi iată, după acest model, în Găgăuzia se numește acum procurorul și alți șefi a organelor de forță, ceea ce este foarte grav și acord un plus mare pentru cei care au solicitat modificarea legislației în așa fel încât organul central să numească șefii, nu fiecare să pună pe cine vrea.

În situația de azi un delegat străin are acces astfel la multe taine ale Republicii Moldova, precum și la informațiile venite de la Consiliul de securitate al Republicii Moldova, ceea ce constituie o amenințare gravă asupra țării.

sursa: gandrabur.net

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imonu

Bine, bine baiatu!!OK,
dar sa scrii tu negru pe alb… „aceștia s-e convoacă urgent în ședință…” Nu se cade asa ceva si o sa-ti las placerea sa descoperi singur DE CE…

Mai 22, 2013 at 17:30 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog