BlogPost.Timpul.md

Despre adevărata faţă (şi nume) a lui Igor Gamreţki, şef al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie

Cam greu şi scrîşnind din dinţi, după două săptămîni de la numirea în funcţie, la finele şedinţei operaive a Primăriei de astăzi şi doar la solicitarea jurnaliştilor, Primarul General al capitalei, Dorin Chirtoacă, şi-a prezentat fostul coleg de clasă în noua sa calitate de şef interimar al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţki (anume Gamreţki cu „k”, nu Gamreţchi). Dorin Chirtoacă a precizat că a avut mai mulţi colegi de clasă, unii dintre care l-au atacat în campania electorală (n.a.Marcel Darie, candidatul Partidului Legii şi Dreptăţii la funcţia de primar general al municipiului Chişinău), şi că nu aceasta este criteriul pentru care anume el a fost înaintat. Încă un lucru specificat de edil, este că Gamreţki este membru al PL începînd din 2007.

I-au scăpat cîteva detalii importante…

Primarul general al capitalei a uitat să menţioneze că a fost coleg de clasă cu Igor Stoicev şi nu cu Igor Gamreţki, care este aceiaşi persoană. Potrivit unor zvonuri, numele de Gamreţki a apărut în 2010, după ce Stoicev a fost deportat din Italia. Cînd anume a fost deportat şi care a fost motivul nu cunosc, dar zvonurile indică asupra unor scheme frauduloase.

În general, ceea ce ţine de numele lui Gamreţki, apare o confuzie totală.

Dacă la 22 iulie 2010, cu doar o săptămînă înaintea alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie, responsabilul de filiala Cantemir a Partidului Liberal, Igor Stoicev, inspecta locul unde urma a fi construit un stadion de mini-fotbal din satul Cania (vezi aici), atunci (deja) la 23 februarie 2010 (adică cu cinci luni înainte), în calitatea sa de director al Centrului Naţional de Perfecţionare a Cadrelor din Industria Turismului, Igor Gamreţki devine membru al Comisiei pentru coordonarea unor activităţi ce ţin de procesul migraţional (vezi hotărîrea de Guvern).

În general, deşi ilegal, se pare că liberalii utilizau conştient şi intenţionat numele „Stoicev”, în loc de „Gamreţki”. Asta pentru a nu da loc de interpretări privind acţiunile acestuia. De exemplu, la 31 decembrie 2009, Gamreţki Igor şi Talmazan Andrei au depus cerere de chemare în judecată împotriva Consiliului municipal Chişinău, Cooperativa de construcţii a garajului 153 cu privire la recunoaşterea refuzului ca ilegal, obligarea emiterii actului administrativ şi recuperarea prejudiciului moral” (DOC).

În speţă este vorba despre refuzul Consiliului Municipal Chişinău de eliberare a certificatului privind stabilirea regimului urban pentru construcţia unui garaj din strada Milano, 43, construit de către cei doi. Mai departe conform actului:

„Reclamanții consideră acest refuz neîntemeiat și solicită obligarea Consiliului mun. Chișinău să elibereze certificatul privind stabilirea regimului urban al garajului lit. O, în cadrul CCG 153 din str. Milano, 43 mun. Chișinău.

De asemenea reclamanții solicită încasarea pagubei morale de la pîrît a cîte 50000 lei pentru fiecare și încasarea cheltuielilor de judecată.

Prin hotărîrea Curţii de Apel Chişinău din 02 martie 2010 cererea depusă de Gamreț ki Igor și Talmazan Andrei a fost admisă parțial” (DOC).

După aproape doi ani, la 14 septembrie 2011, Colegiul Civil şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie a luat decizia irevocabilă prin care a fost respins recursul Consiliul municipal Chişinău:

„Se menţine încheierea Curţii de Apel Chişinău din 29 martie 2011, în pricina civilă la cererea de chemare în judecată a lui Gamreţki Igor şi Talmazan Andrei împotriva Consiliului municipal Chişinău, Cooperativa de construcţii a garajului 153, Inspectoratului ecologic de stat cu privire la recunoaşterea refuzului ca ilegal, obligarea emiterii actului administrativ şi recuperarea prejudiciului moral.

Care a fost acel prejudiciu moral recuperat din bugetul municipal, decizia Colegiului Civil nu indică expres.

Cert este faptul că în anul 2010 Igor Stoicev era deja oficial Gamreţki, nume pentru care a depus cererea de redobîndire a cetăţeniei române. Actul a fost obţinut prin ordinul 150/P din 25 martie 2011 (numărul 168 pe listă) şi tot în 2010, a făcutmasteratul la Universitatea Tehnică din Moldova, asta chiar dacă, născut la născut la 28 martie 1979, avea deja 31 de ani.

Se vede că studiile mergeau bine, pentru că, în primul număr din 2011 a revistei ştiinţifice „FIZICĂ ŞI TEHNICĂ: Procese, modele, experimente” (vezi paginile 43 şi 47), a Universitatea de Stat „Alecu Russo”din Bălţi, Gamreţki devine coautor a două articole despre „Premizele teoretice de utlizare a caprolactamei privind obţinerea acoperirilor electrolitice de fier cu proprietăţile de autolubrifiere” (pagina 43) şi „Polarizarea catodului din oţel 45 la depunerea acoperirilor de fier în prezenţa caprolactamei” (pagina 47). Ambele articole au fost scrise de (aceiaşi) şase autori (cîte trei de la UTM şi USB), Gamreţki fiind unicul masterand printre ei, reprezentînd UTM-ul alături de doctorul conferenţiar Radu Rodion şidoctorul habilitat Petru Stoicev.

Deşi un pic deranjat, solicitat telefonic şeful catedrei „Maşini şi Sisteme de Producţie” UTM, profesorul Petru Stoicev, mi-a confirmat personal că Igor Stoicev (Gamreţki) este fiul său, dar că nu a făcut masteratul în catedra pe care o conduce. Nu am dovezi, dar se pare că Igor Stoicev (Gamreţki) este şi văr al fostului specialist al Direcției locativ-comunale a Primăriei, Dumitru Stoicev, demis în noiembrie 2012 pentru eliberarea frauduloasă a unor acte.

Deşi comunicatul emis în urma apariţiei în presă a informaţiilor privind demiterea lui Adrian Boldurescu se menţiona că Igor Gamreţki ar fi activat anterior în cabinetul primarului Dorin Chirtoacă în calitate de consilier, acest lucru nu corespunde realităţii deoarece Chirtoacă are în cabinetul său patru consilieri: Liliana Filip, Vladimir Popa, Vadim Cojocaru şi Natalia Lipca, iar numele lui Gamreţki nu este printre acestea şi nici nu a fost niciodată indicat pe această pagină.

Nu putem şti însă care au fost recomandările neoficiale pe care Dorin Chirtoacă le primea de la Igor Gamreţki deja din august 2008 sau poate şi mai înainte (sursa poze):

chirtoaca-chef-bairam-birou-primaria-chisinau-013

chirtoaca-chef-bairam-birou-primaria-chisinau-009

sursa: pulbermax.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog