BlogPost.Timpul.md

Ce sunt atacurile DDOS?

Nu mai este o noutate ca Internetul a devenit un instrument utilizat pe larg de toata lumea, incepind de la informare, socializare si pina la promovarea unei afaceri online.

Odata cu avantajele sus-numite, de care incercam sa profitam maximal, exista si utilizatori rau intentionati care provoaca pagube. Astfel de utilizatori au dezvoltat o multitudine de tehnici prin care pot ataca site-urile web si utilizatorii simpli. Dintre toate tehnicile, cea mai agresiva, mai des aplicata si greu de combatut este atacul DDOS.

DDOS este acronimul de la “Distributed Denial of Service”, cea mai intilnita forma de atac cibernetic, avind ca tinta site-urile importante. Foarte rar ataca computerele personale. Acest atac poate scoate din functiune un website, in doar citeva ore. Scopul acestor atacuri este de a provoca pierderi financiare, informationale etc.

Ce s-ar intimpla cu un magazine online daca ar iesi din functiune citeva ore? Pentru un web-magazin bine cotat s-ar solda cu consecinte grave: pierderea clientilor, respectiv pierderi financiare.

Dar va dati seama ce s-ar intimpla daca serverele unei companii ce presteaza servicii de hosting ar fi atacate? Pe aceste servere nu sta un singur site, ci sute si mii. Pagubele s-ar estima la milioane.

Un alt motiv pentru care un site poate fi atacat ar fi dorinta concurentilor de a va denigra imaginea si de a-si insusi clientii pe care Dvs i-ati pierde, mai ales ca nu este atit de complicat.

Problema este ca si Dvs ati putea trimite neintentionat un atac DDOS, fara sa va dati seama. De cele mai multe ori, instrumente de atac devin calculatoarele neprotejate, infectate cu virusi. Cu ajutorul virusilor, hackerii pot gestiona la distanta calculatoarele, putind genera atacuri DDOS oricind.

Ce presupun atacurile de tip DDOS?

Principiile folosite de un atacator sunt simple. Ele implica trimiterea unor cantitati mari de date, generand imposibilitatea tintei de a mai servi si ceilalti vizitatori, adica suprasatureaza reteaua prin efectuarea unui numar imens de conexiuni de pe servere multiple (din acest motiv e numit “Distributed”), astfel incit traficul nu mai poate avea loc. O alta modalitate practicata, presupune trimiterea masiva de email-uri de tip spam, pentru a provoca inoperativitatea furnizorului tintei.

Simptomele unui atac DDOS sunt urmatoarele:

– viteza de incarcare in retea extrem de redusa la vizualizarea site-urilor sau descarcarea fisierelor;

– indisponibilitatea temporara sau totala a site-urilor de pe serverul atacat sau a serviciului de hosting;

– numarul mare de mesaje tip SPAM – “e-mail bomb”

Atacurile DDOS pot influenta nu numai serverul, ci si reteaua la care este conectat, avand efect si asupra altor severe din aceeasi incinta sau care folosesc acelasi router cu cel atacat.

Exista mai multe tipuri de atacuri DDOS, variind ca tehnica si intensitate. Printre cele mai cunoscute sunt: PDoS, ICMP flood, Peer-to-peer, Permanent DoS, Nuke, Reflected attack, Degradation-of-service, Denial-of-Service Level II, Blind DoS.

Combaterea atacurilor DDOS

Odata ce site-ul sau serverul Dvs a fost atact, nu prea aveti solutii de contra atac. Puteti, insa, spera ca durata atacurilor nu va fi mai mare de citeva ore.

Chiar daca nu ati avut astfel de probleme, e bine sa le preveniti, luind citeva masuri de precautie:

– Informati-va permanent despre noile masuri de securitate si amenintarile virtuale de care trebuie sa va feriti;

– Pentru a evita transformarea computerului Dvs intr-un instrument al hackerilor, va recomandam sa mentineti sistemul de operare actualizat, iar antivirusul si antispyware-ul mereu activ.

– Oferiti serverului Dvs o latime de banda si spatiu in plus, deoarece multe atacuri DDOS nu sunt prea puternice.

– Asigurati-va ca provider-ul Dvs de hosting dispune de servere puternice, capabile sa faca fata unui atac DDOS.

sursa: blog.alexhost.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

[…] sursa principală a creierului de noradrenalina – o substanta care poate înlătura depresia. – See more Explicația ar fi…

blegea, tocmai că România s-a împotrivit Pactului Ribentrop Molotov, că altfel nu mureau soldații români pe la Țiganca, Chișinău etc

ivane, scrii ca să nu adormi voi nu erați în stare să vă apărați în 1918 când rușii erau…

来源: 产品目录 复合板系列 店面压瓦机 U型槽设备系列 百叶窗成型设备 常用压瓦机系列 阳极板设备系列 数控止水钢板机 角驰压瓦机系列 三维扣&

沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188 &nbsp,手机:13832771638王女士; 电 话:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 &

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog