BlogPost.Timpul.md

Explicația de ce Filat i-a demis pe Moldovanu și Șalaru, înainte de vineri, 17 mai 2013

salaru-moldovanu

Leancă, coordonat de Filat, a înaintat președintelui țării propunerea privind remanierea lui Moldovanu și Șalaru, ultimii miniștri din Partidul Liberal rămași la cârmuirea unor ministere. Tot azi a fost demis și Ionel, cel care a fost transferat de la sport la păduri (Moldsilva). Președintele țării, care este de fapt coordonat de PLDM, a admis cererile lui Leancă, în grabă, iar demisia miniștrilor nu se contestă în nici-o instanță de judecată (Despre demisii a atenționat Ghimpu astăzi dimineață).

Vă întrebați de ce anume azi? Iată explicația!

La data de 5 martie 2013 Parlamentul Republicii Moldova a acordat vot de neîncredere lui Filat, iar odată cu demisia acestui au fost demiși  toți miniștrii din cabinetul Filat (nu mai țin minte numărul), conform prevederilor constituționale.

La data de 3 mai 2013 PLDM și PRCM au votat un pachet de legi prin care au acordat împuterniciri suplimentare premierului interimar, numit după ce CC la 22 aprilie 2013 a decis că decretul de înaintare a lui Filat în calitate de premier este neconstituțional, iar mai târziu Leancă a devenit premier interimar.

În continuare, la 14 mai 2013 Ghimpu și Munteanu au depus Sesizarea nr.16a din 14.05.2013 privind exercitarea controlului constituţionalităţii Legii nr.110 din 3 mai 2013 şi Legii nr.107 din 3 mai 2013, prin care premierului interimar au fost acordate atribuții ca premierului titular.

Conform agendei CC sesizarea lui Ghimpu și Munteanu urmează să fie examinate mâine, 17 mai 2013, la ora 10:00 (Dosarul nr.16a/2013).

Valeriu Munteanu, unul din deputații care au contestat împuternicirile premierului interimar a declarat:”Președintele țării participă la hora PLDM-ului și PCRM-ului”. Nu mai este nevoie de demonstrat contrariul. Probabil peste câteva zile va anunța că renunță în genere la funcția de președinte, în favoarea lui Filat.

Deci, de frică că Curtea Constituțională mâine va spune că împuternicirile lui Leancă (premier interimar) sunt neconstituționale, Filat a decis să-i demită pe cei doi miniștri liberali chiar de azi, înainte cu o zi de examinarea sesizării Unchiului.

E șah-mat PL-lui, care acum a rămas fără reprezentanți la guvernare, fiind trimis de acum seara în opoziție, înainte să se retragă singuri, după cum anunțau mai demult.

Chiar dacă s-a grăbit, Filat a procedat destul de dur împotriva lui Ghimpu, răzbunându-se probabil pentru acuzațiile de corupție, în urma cărora CC a decis că Filat nu poate fi înaintat în calitate de premier, probabil toată viața.

Pe lângă demisia celor doi liberal, dar și luând în considerare faptul că mâine se examinează sesizarea PL asupra împuternicirilor premierului interimar, nu este exclus ca până în seară să fie demis și Viorel Chetraru, din fruntea Centrului Național Anticorupție. Or, păstrarea acestuia în frunte va însemna din nou că între Filat și Plahotniuc a fost încheiat un nou acord de pace, care va fi respectat nu știu de cine, după ultimile evenimente, când unul pe altul s-au trăsnit cu capul de asfalt.

Șifonat și cu ultimile puteri, Filat a ”zamacit” PL-ul până la urmă, după ce a rupt din acesta câțiva deputați declarați pentru continuitatea parcursului european al Moldovei, inclusiv cu păstrarea în funcție a funcționarilor corupți.

P.S. Mihai Ghimpu va participa azi la o emisiune televizată, dar este ușor de închipuit deja ce răcnete și țipete vor fi. Nu recomand producătorului emisiunii să pună pahare în fața acestuia, pentru că are tendința să discute cu Burebista, prin intermediul luciului apei.

sursa: gandrabur.net

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog