BlogPost.Timpul.md
ivan.md16.05.2013

Dan Bălan – cel mai tare brand personal autohton

 
Bloggeri / autori

Ivan Goncearuc

ivan.md

 
 

Dan-Balan-Дан-Балан-8
Imagine:dan-fan.ru
 

Brandul personal a fost tema lecţiei mele de la cursul de comunicare de ieri. De fapt una dintre teme, cea de-a două fiind tehnicile de promovare a produsului. Ok, vreau să vă zic cîteva cuvinte despre documentarul realizat de Victoria Cuşnir despre cel mai tare brand personal autohton – Dan Bălan. Voi începe cu faptul că am să-i mulţumesc Victoriei pentru un astfel de material care, pentru realităţile autohtone, este extrem de greu de realizat şi să ştiţi că e o muncă enormă să faci un documentar de acest fel şi încă unul care să aibă în prim plan cel mai mare brand personal autohton.9

De ce insist să-l numesc pe Dan brand personal şi nu muzician sau artist?! Explic – în primul rînd, pe parcursul carierei sale Dan a mers pe mîna strategiei în muzică (unicul moment în care a mers după chemarea inimii a dat drept rezultat albumul american care aşa şi nu a fost făcut public), a creat sub-branduri (Crazy Loop) şi s-a reinventat de 3 ori, ceea ce dă dovadă de gîndire critică şi cunoaşterea pieţei din care face parte (la interpreţii autohtoni lipseşte cu desăvîrşire acest lucru). În al doilea rînd, Dan a mers pe mîna unei publicităţi sănătoase care, însă, nu mereu a fost înţeleasă, cel puţin de cei de acasă. Şi cum moldovenii sunt invidioşi şi pizmaşi peste măsură, şi-au dat arama pe faţă deseori, aruncînd cu noroi în brandul ce-i reprezenta mult mai bine decît orice altceva, peste hotare.

Trebuie să fiu corect cu cititorii mei şi să menţionez că aş fi vrut (forte tare) să aud în acest documentar şi despre aspectul negativ al fenomenului şi aici vorbesc despre “celebra” evoluţie a lui Dan, în PMAN cînd a prestat lamentabil din anumite motive. Aş fi vrut să aud o părere direct de la sursă. În rest, Vica s-a descurcat de minune iar Dan a părut sincer şi chiar emoţionat în unele momente. Se vede maturitatea omului de artă, care a trecut de la kitch la muzică. Eu personal, am piese de ale sale pe care le ascult şi-mi plac, dar am privit mereu artistul Dan Bălan mai mult ca pe un fenomen social, ca pe un brand decît ca pe un artist sau muzician. Poate se trage de la faptul că nu sunt în targetul său ca interpret însă, putem să-i iubim creaţia, s-o urîm (presupunînd, prin absurditate, că există şi aşa ceva) sau să fim indiferenţi faţă de ea dar să negăm faptul că Dan Bălan e cel mai puternic brand personal moldovenesc, nu putem sub nicio formă.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
ivan.md14.05.2013

Englezii rîd de moldoveni … degeaba

 

Din păcate pentru noi am ajuns în gura englezilor de la The Sun, care fac miştouri din gafa tînărului portar al echipei Milsami Orhei, Radu Mîţu, care şi-a aruncat mingea în propria poartă, în meciul cu Rapid Ghidighici. Nu e prima dată cînd portarii comit astfel de greşeli, s-a întîmplat şi la case mai mari şi... (0 Englezii rîd de moldoveni … degeaba )

ivan.md22.04.2013

Au apus vremurile fotbalului romantic?! (Poveşti din fotbal)

 

Istoria unei porți distruse Se întîmpla în 1998, în cadrul semifinalelor Ligii Campionilor. Madrid, Santiago Bernabeu, 90 000 de spectatori. Înaintea începerii meciului cu Borussia Dortmund, în spatele uneia dintre  porți, un grup de socios spanioli, s-au cățărat pe gardul de protecție. Din cauza greutății acestora gardul n-a rezistat căzînd și luînd cu el și poarta... (0 Au apus vremurile fotbalului romantic?! (Poveşti din fotbal) )

ivan.md18.04.2013

Bărboşi celebri (Poveşti din fotbal)

 

  Astăzi vom vorbi despre “coafurile” prezente pe fizionomiile fotbaliştilor, sau mai degrabă cele mai celebre exemple de “bărbi” ale fotbalului mare, din toate timpurile. Timpurile au dictat moda la bărbi, acestea din urmă fiind de toate felurile şi lungimile. Anii ’70 – ’80, au adus cu sine moda la bărbile mari şi stufoase, însoţite... (0 Bărboşi celebri (Poveşti din fotbal) )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog