- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

De ce lenea ne obosește mai mult decât munca?

Scris de: 3blogpost la data Mai 13, 2013 @ 10:12 in Lifestyle | 1 Comment

S-au făcut multe studii și s-au consumat multe bugete de cercetare pentru a descoperi un mister banal: de ce lenea ne obosește mai mult decât munca?

Una dintre concluziile cele mai acceptate indică faptul că minții umane îi plac lucrurile duse până la capăt. Atunci când terminăm ceva, se încheie un ciclu, iar mintea – un sistem extrem de practic – se eliberează pentru următoarea provocare.

Când lucrurile nu sunt duse până la capăt, creierul nu poate închide ciclul și va începe să consume resurse în vederea finalizării. Gânduri, stres, griji, reproșuri și scăderea stimei de sine pentru că,  atunci când începi un lucru, în mod inconștient, stabilești un contract cu tine însuți pe care îl încalci ori de câte ori nu finalizezi.

O vorbă aparent paradoxală cunoscută de maniacii productivității și de toți managerii isteți spune că, dacă ai un lucru urgent de făcut, cere ajutorul unei persoane ocupate. Aceasta va rezolva imediat noua sarcină doar pentru a nu-și pierde focusul urgențelor proprii.

Dacă știm cât de multe gânduri ne ocupă un mesaj nerăspuns, o discuție neterminată sau o problemă lăsată în suspensie și dacă unul dintre beneficiile muncii dusă până la capăt este faptul că te eliberează de un balast mental care îngreunează toate celelalte procese, ce argumente pentru lene ar mai putea exista?

sursa: adrianciubotaru.ro [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2013/05/13/de-ce-lenea-ne-oboseste-mai-mult-decat-munca/

URLs in this post:

[1] adrianciubotaru.ro: http://adrianciubotaru.ro/nu-mai-am-niciun-argument-pentru-lene/

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.