BlogPost.Timpul.md

Cu părinții în Spania

copil_dn1

Un reportaj pe la știri vorbea despre drama unor copii ai căror părinți sunt plecați de multă vreme în Spania, la muncă, și se întorc în România doar câteva zile pe an. Băiatul pe care-l arătau practic nu a avut parte de părinți: avea doar 10 luni când l-au lăsat cu bunicii și îi vedea doar o dată pe an, când veneau aici în concediu; trecuseră deja 7 ani în acest fel.

Eu mă întreb care a fost planul respectivilor părinți. Dacă au știut de la început că pleacă pe termen lung, de ce n-au luat și copilul cu ei? Din câte știu, statul spaniol îți dă un ajutor bănesc pentru a-l crește, ajutor care este mult mai mare decât alocația din țara noastră. În plus, copilul mai învață și ceva spaniolă și poate are un “start” mai bun în viață.

Poate că de fapt au plecat doar pentru un an, să facă rapid ceva bani și apoi să revină în țară la copil. Și planul n-a mers. Dar dacă vezi că anul acela se prelungește cu încă unul și încă unul și tu tot nu ești mai aproape de a-ți îndeplini planul, nu ar trebui să schimbi ceva?

Sunt curios pe termen lung care sunt implicațiile psihologice și sociale pentru copiii astfel “abandonați” aici. Oare banii trimiși lunar acasă pot compensa lipsa părinților în anii cruciali ai copilăriei?

sursa: nwradu.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog