BlogPost.Timpul.md

Declarația lui Dirk Schuebel și briefing-ul cu tentă electorală a lui Filat

658x0_dirk-shuebel
Imagine:timpul.md
 

Nimic nou sub soare, nimic nou în declarațiiile de azi ale liderul PLDM, Vlad Filat. Briefingul cu tentă electorală mi-a confirmat a nuștiu a cîta oară că demagogia din politicul moldovenesc nu are margini. Am obosit să-i tot aud pe politicieni că-i doare inima și sufletul pentru oameni. Că, zi și noapte ăștea se gîndesc la bunăstarea poporului și la viitorul european al acestei țării. Și, dacă tot faceți „spumă la gură” cu integrarea europeană a RM și nu vă puteți împărți meritele în acest sens, atunci să-mi spuneți, de ce acțiunile voastre din ultimul timp compromit acest proces? De ce deciziile pe care le luați în Parlament sunt criticate de către oficialii UE și nu numai? Dacă tot susțineți că ați procedat corect dle Filat și că partidul Dvs. „ […] a fost, este și va fi mereu dedicat necondiționat viitorului european al Republicii Moldova și procesului de integrare în Uniunea Europeană…” de ce v-au sărit în cap atîta lume, iar azi și ambasadorul UE la Chișinău, Dirk Schuebel a fost nevoit să spună că:„Promulgarea legilor votate vineri în Parlament ar însemna încălcarea Constituţiei Republicii Moldova, iar Curtea Constituţională trebuie să fie o instituţie independentă”. Ori Schuebel habar nu are despre ce vorbește și este departe de a cunoaște situația din RM sau totuși are perfectă dreptate și ar fi cazul să se țină cont de asta.

Filat și PLDM dau vina pe alții de situația creată în viața politică de la noi. Că parcursul european a fost compromis de cine doriți, numai nu și de ei. Și aici, nu vreau să zic că ceilalți sînt cheie de biserică, dar nu este demn să arăți cu degetul la cel din stinga sau dreapta că ar fi vinovat, pe cînd o bună parte din vină o porți chiar tu. Ba Curtea Constituțională este de vină, ba Plahotniuc este „talpa iadului”, că Lupu-i ‘nalt și Ghimpu josuț. Nu zic, o fi Plahotniuc răul relor  din țara asta, dar ce s-a făcut concret pentru al băga la dubă? A fost doar acuzat fără probe, lucru pe care Filat l-a recunoscut. Să fim serioși. Cum mai putem avea încredere în ceea ce spune acum Filat? De ce ar trebui să-l credem? De ce trebuie să-l cred că-mi vrea binele dacă un sat întreg are de suferit de pe urma unui primar PLDM, care comite fărădelegi și nu-i este frică de nimeni și nimic pentru că este protejat de partid. De ce să cred că acțiunile PLDM vin să apere interesul cetățenilor dacă o persoană pe care o cunosc personal s-a adresat cu o problemă la unul dintre deputații PLDM unde este vizat și acest primar și în loc să ia măsuri, acesta i-a reproșat cu o voce ridicată: „Și ce vrei mata acum, să-l dau afară? Vă dau eu acești 700 de lei numai tăceți?”. (EXPICAȚIE: Suma de 700 lei este contribuția cetățenilor pentru construcția sistemului de canalizare din localitate. Această contribuție nu a putut fi justificată de autoritățile locale și persoana respectivă a refuzat să o plătească, fapt pentru care în mod ilegal i-a fost debronșată gospodăria de la apeduct).

Revenid la declarațiile lui Schuebel, acesta a mai spus în că UE vrea să asigure în continure sprijin țării noastre în parcursul ei european, dar cu condiția că vom asigura stabilitate politică în țară.
„Sperăm că la Chișinău va fi creat, în cel mai scurt timp, un nou Guvern și că acesta va promova aceleași idei și va avea aceleași priorități de integrare europeană a țării”, a precizat Shuebel.

Observăm că UE este răbdătoare cu  noi și ne oferă șanse și nu ar fi cazul să facem abuz de asta. Pe de altă parte, mă gîndesc că într-o țară ca RM cu atîtea partide politice cu lideri lacomi de putere nu ai cum asigura a cea stabilitate politică, nici măcar pe termen scurt, ne mai vorbind de un termen mediu sau lung.

Cam asta.

sursa: vieru.eu

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog