BlogPost.Timpul.md
www.timpul.md04.05.2013

Puci anticonstituțional la Chișinău: Iuda-Filat și-a făcut treaba!

 
Bloggeri / autori

Constantin Tănase

www.timpul.md

Directorul Publicației Periodice TIMPUL de dimineață

 
 

Nu am crezut vreodată că voi ajunge ca azi, 4 mai 2013, în Sâmbăta Mare  să scriu exact ceea ce scriam pe 5 aprilie 2005, când alt același Iuda, alături de alt Iuda, îl instalau la putere pe același general sovietic de miliție Voronin.

…Ca într-o poveste cu pirați, mânați de o vendetă bolnavă, Filea Contrabandistul, cu 31 de ortaci și Ali Baba cu 34 de războinici au pus mâna pe corăbioara R. Moldova, executând echipajul…

…A cincia lună instituțiile statului R. Moldova nu mai funcționează. ”Elita de la conducere”, plătită din impozitele noastre, de cinci luni de zile croiește și recroiește legi, azi anulează legile votate ieri tot de ei într-un dispreț animalic față de Constituție, față de statul de drept și față de cetățeni.

Vinerea Patimilor s-a dovedit a fi vinerea neagră a democrației moldovenești. Vladimir Vasilevici, „cavalerul trandafirilor albi”, a repetat trădarea din 4 aprilie 2005 – atunci l-a salvat cu votul său pe Vladimir Nicolaevici, acordându-i încă un mandat. Ieri, pe 3 mai 2013, Iuda Contrabandistul l-a mai salvat o dată pe Ali Baba cel Roșu, netezându-i calea spre revenirea la putere. Nu se știe pentru câți ani – pentru opt ani sau pentru totdeauna.

Trădările se plătesc. Pentru trădarea electoratului atunci a plătit doar PPCD și liderul său, Iurii Ivanovici. Filea Contrabandistul a scăpat, s-a metamorfozat în anticomunist. De data aceasta însă nu va scăpa, va plăti Vladimir Vasilevici și PLDM-ul. Adică toată oastea mută de deputați care a ridicat cuminte mâinile înțelegând că comit o crimă împotriva statului de drept. ORGOLIILE bolnave ale lui Iuda au tras mai mult la cântar decât Constituția și cuvântul dat alegătorilor. Pentru ei, Legea Supremă nu contează, contează orgoliile rănite ale lui Șăfu”… Aceștia, pentru a-i face cheful lui Iuda, au urinat, rârgâind, pe revoluția tinerilor din 7 aprilie, pe votul diasporei, pe cei care au frământat glodurile Moldovei propovâduind „stejărelul”…

Ceea ce s-a întâmplat vineri în parlament nu a fost „un circ”, cum s-au exprimat unii, ci un puci anticonstituțional. Reacțiile promte și univoce ale unor înalți ofociali europeni sunt o dovadă în acest sens. Vineri, Iuda și-a dus la bun sfârșit lucrarea: el și-a trădat electoratul care l-a adus la putere cu lozinca ”Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști”. Vineri, Iuda Contrabandistul a venit în parlament cu o altă lozincă: „Moldova fără Constituție, Moldova fără stat de drept, Moldova fără viitor european”.  O mașină de vot infernală, în timp de câteva ore, a șters cu bureta verde-roșie a celor două partide înfrățite toate speranțele proeuropene ale moldovenilor care au votat ”Stejarul”.

Nu știu cum au votat cei șapte așa-ziși reformatori în frunte cu Ion Hadârcă. Faptul că n-au părăsit sala înseamnă că ei s-au aliat, împreună cu ortacii lui Iuda, comuniștilor lui Ali Baba. Asta le-a pecetluit cariera lor politică…

”Stejăreii” lui Filea Contrabandistul au votat cot la cot cu talibanii lui Voronin. Pe ei nu i-a deranjat măcar faptul că aceștia, toți ca unul, purtau la reverul sacourilor panglica bicoloră rusească – simbol al biruințelor epocale ale ostașilor roșii care au … ”eliberat” pe 28 iunie 1940 Basarabia de …români. Pe 9 mai e de așteptat ca și ei să-și prindă panglica rusească la piept și, alături de frații lor din PCRM, să aplaude în Piața Marii Adunări Naționale cântecele patriotice ale lui Ioska Kobzon și Liova Leșcenko!

Dodon, micul Lenin de la Sadova, se bucură: ”Există și partea bună a lucrurilor – AIE a murit, PL e rupt în două”. Bucură-te și tu, Moldovă! Să-i mulțumim lui Iuda Contrabandistul pentru aceasta: pe 13 februarie a aruncat în aer Acordul de constituire a AIE-2, iar apoi a rupt în două PL, unicul partid proeuropean și proromânesc din Moldova. Acum nimeni nu mai poate spune că ziua de 13 februarie a fost o întâmplare… Puciul anticonstituțional de ieri a fost pregătit din timp. Noua majoritate verde-roșie nu numai că a pus crucea pe viitorul european al R. Moldova, ci a votat moartea statului de drept.

Toți avem de trecut un examen greu. Noi toți și fiecare dintre noi în parte. Primul care va trebui să treacă acest examen e președintele Timofti. El, grantul Constituției, trebuie să-și spună cuvântul despre cele întâmplate vineri în parlament. El trebuie să iasă în fața națiunii și să spună cu cine este – cu banda de puciști sau cu cetățenii acestei țări.

După puciul de ieri alegerile anticipate sunt unica soluție morală. Moldovenii trebuie să iasă la urne și să răspundă dacă mai vor să trăiască într-o țară condusă de Filea Contrabandistul și Ali Baba cel Roșu.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rodisi

Ca de obicei R.Moldova face un pas înainte şi zece înapoi datorită acestor impostori, locul cărora e la puşcărie.
Trezire moldoveni!

Mai 4, 2013 at 08:30
 
bratan

sunt un bădăran cu 2 clase, mâ scuzâți

Mai 4, 2013 at 09:35
 
ogo

ura e vai de mine

Mai 4, 2013 at 10:16
 
martin

Ba GUGulica, de unde stii ce afirmi in prima propozitie? Se vede ca de mic copil practici aceasta meserie. Da-i mai departe, ca lui Filea ii place.

Mai 4, 2013 at 10:21
 
Gicu

Iuda si-a facut treaba.
Treziti-va,oameni de buna credinta!

Mai 4, 2013 at 10:56
 
Gicu

Ce pacat e inpreajma sarbatorilor sfinti sa-ti tradezi poporul,care te-a votat.
Halal de acei rataciti din pldm,care s-au transformat in ppcd-ti.

Mai 4, 2013 at 10:59
 

Comments are closed.

 
 
 
De acelasi autor
 
 
www.timpul.md14.06.2013

Stăm liniștiți pe scaune, absenți ca niște idioți, alături de călăi

 

Comuniștilor nu le place să fie comparați cu naziștii; Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (8 Stăm liniștiți pe scaune, absenți ca niște idioți, alături de călăi )

www.timpul.md04.06.2013

Constantin Tănase: De ce moldovenii nu se pot despărți de seceră și ciocan?

 

Curtea Constituțională (CC) a declarat ca fiind neconstituțională Legea privind interzicerea simbolurilor regimului comunist totalitar şi a ideologiilor totalitare. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (7 Constantin Tănase: De ce moldovenii nu se pot despărți de seceră și ciocan? )

www.timpul.md18.05.2013

Chiar așa, domnule Țâbuleac?! (Atac „raider” asupra Crucii Mântuirii Neamului Românesc)

 

Ca să fac și eu uz de un clișeu stilistic, la modă azi în presa de la Chișinău, Crucea Mântuirii Neamului Românesc de la Nisporeni a fost preluată, printr-un atac „raider” de Mitropolia Moldovei subordonată bisericii ruse. Așa reiese dintr-o știre aproape năucitoare plasat pe un portal de știri de la Chișinău. Potrivit acestei știri... (9 Chiar așa, domnule Țâbuleac?! (Atac „raider” asupra Crucii Mântuirii Neamului Românesc) )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog