BlogPost.Timpul.md
www.munteanu.md23.04.2013

Ultima noapte a omului cu girofar

 
Bloggeri / autori
 

Aseară târziu, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi ale celor şase magistraţi, a decis ilegalitatea desemnării lui Vladimir Vasilievici Filat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Partidul Liberal a pledat constant pentru înlocuirea candidatului la funcţia de prim-ministru, fără a contesta dreptul PLDM de a înainta la această funcţie o altă persoană, eventual un alt exponent al acestui partid, trecând astfel peste abjecţiunea politică a actului de „denunţare” a Acordul AIE, operă marca Vlad Filat.

Din păcate, cramponat de dorinţa de a se păstra cu orice preţ în jilţul guvernamental, cel din urmă prim-ministru al Republicii Moldova, a pierdut totalmente legătura cu realitatea social-politică şi s-a aventurat, în Postul Mare, în jocuri politice puturoase.

Împins de necesitatea nestăvilită de a-şi continua afacerile politice (şi de alt gen) tenebroase, dar şi susţinut de colegii „cu suspiciuni de corupţie”, Vladimir Vasilievici Filat a încheiat târguri ruşinoase cu Vladimir Gheorghievici Plahotniuc, dând curs unor iniţiative legislative, pe care în condiţii normale, nu le-ar fi susţinut nici cu pistolul la tâmplă, reconfirmându-şi ataşamentul pentru sloganul „Puterea cu orice preţ”, chiar şi cu preţul ruşinii şi al umilinţei.

Mai mult decât atât, orbit de năluca omnipotenţei, prim-ministrul Vladimir, a orchestrat acţiunile foştilor colegi din Partidul Liberal, cu ajutorul cărora şi-ar fi asigurat o „domnie” aproape liniştită, în stil patriarhal, de sorginte slavonă.

Ieri, după întâlnirea lui Vladimir Filat cu „fugarii”, care s-au oploşit la sânul călduros al unui prim-ministru interimar, desemnat în mod neconstituțional, a devenit clar că declaraţiile înflăcărate, acoperite de o falsă retorică reformistă a foştilor colegi liberali, a avut drept unic scop păstrarea în funcţii a acestora şi a noului lor „ŞEF”.

De reţinut sunt şi afirmaţiile zeflemitoare ale acestor foşti colegi, perfect consonante cu liniile de mesaje compromiţătoare practicate de noii patroni, dar şi de şeful statului, referitoare la temeinicia logicii juridice a liderului liberal. Or, hotărârea Înaltei Curţi a demonstrat soliditatea şi justeţea juridică, politică şi morală a sesizărilor examinate.

Trebuie să constatăm, încă o dată, că poziţia adoptată de Consiliul Republican al Partidului Liberal, de a nu vota pentru o candidatură compromisă moral, a fost una corectă, susţinută inclusiv prin decizia Curţii Constituţionale.

Curtea Constituţională a constat printre altele că prim-ministrul „manifestă o sfidare a principiilor statului de drept şi denotă o lipsă evidentă de integritate”.

Temeinicia acestei decizii a fost (încă o dată) confirmată de şedinţa convocată în toiul nopţii, de către ultimul prim-ministru al Republicii Moldova. Cum poate fi interpretat conclavul de la miezul nopţii trecute, din clădirea Guvernului, la care au participat, aidoma unor membri ai grupurilor oculte, tovarăşii cei mai devotaţi ai prim-ministrului Vladimir Filat, desemnat neconstituţional?

Sunt convins că această schimbare de anturaj va fi prielnică pentru redimensionarea opticii prin care unii au privit politica mioritică a Republicii Moldova, contribuind benefic la predispoziţiile de negociere a unei noi majorităţi parlamentare proeuropene, nu doar sub aspectul declaraţiilor ci şi sub aspectul conţinutului.

În cadrul interviurilor de ieri acordate presei, cu vădită satisfacţie faţă de obţinerea unei majorităţi parlamentare, extrem de costisitoare, Vladimir Filat, a declarat că pentru asigurarea unei stabilităţi în guvernare şi evitarea alegerilor anticipate a fost nevoie de suprimarea intereselor personale sau de partid în favoarea intereselor naţionale.

La momentul necesar, foştii colegi de alianţă ai domnului Filat, inclusiv dl. Ghimpu şi dl. Lupu au renunţat la posturile cuvenite, de preşedinte al Parlamentului şi, respectiv, de preşedinte al Republicii.

Va fi  oare capabil ultimul prim ministru la Republicii Moldova, să dea dovadă de maturitate, sinceritate şi responsabilitate politică, călcând peste amorul propriu, pentru asigurarea viitorului european al Republicii Moldova, sau va prefera să arunce Republica Moldova în alegeri anticipate? 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
graf

Bravo PL pentru consecventa!

Aprilie 23, 2013 at 10:00 Răspunde
 
lina

of cramponatule, incepi sa prinzi la purisi ca sefuletu? uitati-va sub nasul vostru – salaru , care de atatea drumuri „facute” nu mai incape in el banii furati, inclusiv de la locomotiva buclucasa, fusu cu gheeghea dediu ‘vesnicul” kgb-ist, ghimpu,profitor de pe urma adevaratul patriot, kinder surprise, care a transformat chisinaul in colonita….inchideti-va cu 4 mandate…

Aprilie 23, 2013 at 15:57 Răspunde
 
Ionel

Unul dintre cele mai problematice ministere, mai ales daca luam in consideratie cat costa lucrurile legate de amenajarea, reparatia si intretinerea drumurilor. Ah da, sa nu uita ca dl. ex-prim ministru gestiona finantele cum vroia muschii dansului, daca vroia – dadea bani ministerelor, da nu vroia – nu dadea.

Aprilie 24, 2013 at 01:22 Răspunde
 
roman

PL va fi pedepsit pentru sesizarea depusă la CC, și nu va fi invitat să facă parte din următoarea guvernare. Se va negocia doar cu cei 7 reformatori.

Aprilie 23, 2013 at 16:10 Răspunde
 
Neculai

In RM, politicianul care vede corect lucrurile este declarat nebun. Ei iaca, „nebunul” a avut dreptate.

Aprilie 24, 2013 at 10:24 Răspunde
 
lilian

va apreciez mult dle Munteanu. sinteti ceea ce trbuie in stofa de politica. doar ca cu sufletul, dar si cu mintea sint cu cei sapte. noi in aprilie am fost pentru pl-pldm. pd sint comunisti. e adevarat ca filea cu aroganta sa la impins pe ghimpu in bratele lui lupu (citeste plahis, stiti ca peste noapte a venit al 2-ea pe lista). stiti ca electoratul Dstra e cel al ppcd, adica noi sintem naivi si visatori, dar pina intr-un moment. sinteti intr-o situatie genanta: nu puteti, aparent adera la cei 7, dar banuies ca nici in viitorul „glorios” al lui ghimpu nu credeti. cu ce s-ar prezenta pl in alegeri: ghimpu a oprit formarea guvenrnului de dreapta?

Aprilie 25, 2013 at 12:30 Răspunde
 
lilian

ce dezolanta constatare: romanii nu se pot autoconduce. cuza n-a fost bun. l-au chemat pe hohenzoger. ghimpu, badaran cum e, dar e, toata vreamea spune drept: totul s-a inceput de la filat, dar rectiile pl-ului si a lui plahis toata vremea au fost disproportionale. a fost un Dumnezeu, coborit intre noi cu 2000 in urma, care banuiesc e mai destept ca ghimpu (iertat sa-mi fie pacatul fata de mosul nepotului), care a spus ca palma intoarsa poate fi mai tare decit cea primita. adica, filea il face pe plahis din prim-vice doar deputat, iar acela cemite guvernul, deschide dosare la ai nostri(vorbesc de aie), paralizeaza Moldova. iar ghimpu, pina la git in nisipusi miscatoare, ameninta oamenii cu coruptia lui filat. sau dle Munteanu, parstar e ok, si multe altele?

Aprilie 25, 2013 at 12:40 Răspunde
 
lilian

inca ceva despre cum ghimpu piere pe limba sa: cica el i-a spus lui filat: ogoieste-te ca ai stitu de la inceput cine e plahis (si ca plahis e compromis, dar filat e capul coruptiei). ce sa intelegem? ca ghimpu accepta ca plahis e rau, dar tras in git tre’ doar filea? decind pl-ul lupta cu raul, dar cu raul nu lupta? voi ne credeti imbecili? filea e fudul, dar ghimpu e rautacios. care e mai rau? sau, alta intrebare: care e mai bun sa ne reprezinte in viitor? evidenta ca nuci unul. doar ca ghimpu e primul care nu merita.

Aprilie 25, 2013 at 13:03 Răspunde
 
lilian

referotor la chirtoaca: nu mai am placere sa am asa primar. cit se poate de masturbat? ce face pentru oras? nu stiu, poate ca face. dar de ce nu are familie si copii? evident ca asta nu ma deranjeaza, doar am vrut sa punctez cel mai slab puct al virfului de atac electoral al pl-ului. lumea noastra voteaza exemple de urmat, nu de neurmat. ginditi-va si la asta: insurati-l pe chirtoaca ca ca politician e fost bun (ca de cind mosu e cu graitu’, dorin nici nu cricneste, de altfel pl-ul era mai adecvat in actiuni si vorbe). cica saharneanu – agent fsb. cum sa spui ca ghimpu ii sanatos la minte? iar dumneata, tre’ sa fii mai respectuos pentru oameni nepatati (cei 7), ei nu au parstar, nu protezeaza omul lui plahis (procuror general!) cind acesta ucide un om, nu minte cu nerusinare ca nu a stiut de la seful moldsilva sepre omor… pl-lu e cel mai de cristal partid, asta nu pentru ca e impecabil, ci pentru ca electoratul sau vede prin tot. se crede ghimpu integru in fata electoratului? badaranii voteaza pldm, timpitii si prorusii – pd, iar pl – de noi, cei care putem citi si scrie. ce gogosi ne mai spuneti?

Aprilie 25, 2013 at 13:14 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
www.munteanu.md17.08.2013

(ne)Teama de a fi român

 

Trebuie sa recunoaştem cu sinceritate, dar şi cu multă îngrijorare, că astăzi, la fel ca acum 20, 15, 10 sau 5 ani în urmă, cetăţenii Republica Moldova, care se declară a fi români, sunt priviţi de marea majoritate a concetăţenilor noştri, cu o anumită doză de circumspecţie, neîncredere, aş spune chiar. Dacă zici că eşti... (2 (ne)Teama de a fi român )

www.munteanu.md22.07.2013

Partidul celor 7 pitici

 

Astăzi, câţiva deputaţi, foşti colegi de partid, au anunţat la o conferinţă de presă, din numele comanditarului „atacului raider” asupra Partidului Liberal, că s-a decis în taină, pe malul unui lac frumos de la Costeşti, Ialoveni (cu frigărui şi salată de varză), crearea unui nou partid politic. Motivul invocat este că, vezi Doamne!, nu e... (0 Partidul celor 7 pitici )

www.munteanu.md22.07.2013

Timofti pe urmele lui Stalin

 

Iosif Vissarionovici Djugaşvili, cunoscut sub pseudonimul de Stalin, obişnuia să discute îndelung cu Veaceslav Molotov (pe numele său adevărat Scriabin), care în anii cât Stalin a fost conducătorul URSS şi, implicit, a PCUS, a ocupat diferite funcţii în partid şi în stat, cele mai cunoscute fiind: Preşedinte al Internaţionalei Comuniste, Prim-Ministru al URSS şi Ministru... (1 Timofti pe urmele lui Stalin )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog