BlogPost.Timpul.md

Soarta țării

piatraa

 

Azi, pe la amiază, în timp ce intram pe uşa unei case de stat unde am ambiţia de a face ceva, o doamnă mai în etate mă întreabă, probabil ştiind mai multe despre mine:

– Nu ştiţi ce mai fac politicienii pe acolo, pe la conferinţele de presă?

– Nu, nu ştiu. De ce ar trebui să ştiu?

– Cum nu ştiţi? Soarta ţării se face acolo!

– Nu, i-am răspuns scurt, soarta ţării o facem aici, eu, Dvs, prin ceea ce facem.

Nu ştiu dacă a înţeles ce am vrut să-i spun, vreau să cred că da.

***

Iar celor de pe la conferinţele de presă, care cred că fac soarta ţării – le-o spun deschis – sunteţi nişte locuri goale!

I-o spun D-lui Filat, care trebuia să aibă îngândurarea de azi la început. Trebuia s-o aibă la acel “inception”, când punea bazele înverzirii în toată ţara, crezând că sunt dumnezei. Trebuia s-o aibă cînd i-am spus acum 2-3 luni că totul este putred în ţara asta. Îi trebuia această îngândurare în acea zi de 13, când a dat foc la casa pe care noi, eu, tu, Mici, o construim cu mare grijă, uitându-mă în fiecare zi în ochii picilor mei care nu se află în Elveţii. O construim noi, nişte oameni, acolo, care în fiecare zi rup stereotpuri şi ortodoxism social, ca să ajungem cu toţii la ceva bun.

D-lui Plahotniuc, căruia pot tot să-i spun că să răspunzi cu bomba atomică în a 40-a zi, unui rătăcit copleşit de sentimente – nu este o demonstrare de putere, dar una de nimicnicie.

D-lui Ghimpu, căruia am a-i spune pe scurt – locul fosilelor nesimţite este la muzeu.

***

Acum, în final, un mesaj special celor care întradevăr construiesc, celor care nu se cred dumnezei în înverzire, celor care nu azuresc şi celor care nu aiuresc – voi să construiţi liniştiţi! Fiindcă faceţi ceea ce trebuie să faceţi – un nou mâine, începând de azi.

Fiindcă cei care azi “decid soarta ţării” nu sunt altceva decât o ploaie de vară, care ridică ceva colb şi dispar peste câteva minute ale istoriei.

Sursa: curatmurdar.srl

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog