- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

Când eram blogger și credeam în schimbare…

Scris de: Dumitru Marian la data Aprilie 23, 2013 @ 12:38 in Opinii & Editoriale | No Comments

Eu am fost la un off-line, poate chiar la două, unul a fost cu siguranță ultimul.

La acel ultim offline, eu chiar credeam că amuș îi povestesc lui Vlad Filat ce cred eu despre Focșa, Filat înțelege că eu cred tare adevărat, înțelege că el crede la fel, îmi promite solemn că mâine Focșa zboară din post, iar în fix doi ani moldovenii încep să citească câte 80 de cărți pe an, merg la cinema o dată pe săptămână și fiecare al doilea își dă în judecată vecinul pentru că a aruncat chiștocul în scara blocului. Eu chiar credeam în renașterea culturii moldovenești și, nu știu de ce, credeam că politicienii pot face asta.

Azi Curtea Constituțională constată că Vlad Filat nu este compatibil cu funcția de Prim-ministru.

De ce scriu asta? Pentru că atunci îl întrebam pe Filat dacă nu i se pare absurd să compromită imaginea sa și credibilitatea guvernului, păstrând pe poziții miniștri ca cel al culturii, după ce a apărut beat criță pe la toate posturile de televiziune.

Filat spunea că există compromis, că se sacrifică imaginea de dragul progresului, că ar trebui să zboare mulți miniștri, dar ei nu zboară pentru că nu e momentul.

Astăzi constat că Filat a cam praibit momentul și, poate cel mai grav, eu deja nu mai cred.

Azi Curtea Constituțională constată că un Prim-ministru care a acceptat miniștri corupți nu este compatibil cu funcția de Prim-ministru.

Acum poate să rămână Filat cu Focșa și cultura lui de gopnik, să stea și Șalaru cu reputația fix ca drumurile – bortilită, poate să rămână și Maia Sandu cu 12mln de lei cheltuiți pentru examinarea unei generații ratate, care oricum își bagă p***a și pleacă din țară – cu sau fără BAC, să-l păstreze și pe Duca cu 1 mln de lei pe zi băgați în curul (la propriu și la figurat) științei moldovenești. Să rămână toți, că merită. Merită câte un glonte, adică nu, unul la doi.

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2013/04/23/cand-eram-blogger-si-credeam-in-schimbare-2/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.