BlogPost.Timpul.md
19.04.2013

O călătorie magică la Țipova

21

Ne-am pornit la Ţipova într-o zi senină de octombrie. La fel ca în cântecul „Road Trippin” de Red Hot Chilli Peppers, vroiam să ne pierdem undeva în afara oraşului.
La Țipova oamenii pleacă de obicei în pelerinaj la mănăstirea rupestră ascunsă în malul stâncos al Nistrului. Noi doream în schimb să descoperim locul în sine.

Dimineața, la mănăstire, din boxele scoase în pridvor era difuzată o slujbă religioasă. Biserica albastră din curtea lăcașului se contopea cu cerul. Pe lângă ea șerpuia o cărarea care ducea spre Nistru. Am avut senzația că am ajuns la marginea lumii sau pe malul unui râu din miturile grecești. Impresia a fost provocată de faptul că Nistrul era acoperit în totalitate de o ceață imensă. Până s-a topit pâcla, ne-am dat huța pe un scrânciob, nu departe de biserică. A fost foarte distractiv.

Am avut parte cu adevărat de o zi frumoasă, razele soarelui îmbrăcau copacii într-o haină aurie și intensificau culorile din jur. Pașii ne-au dus la chiliile rupestre ale călugărilor. Nu departe de ele se află „Peștera dorințelor”, o crăpătură în stâncă unde fiecare poate să scrie o dorință pe un bilețel și să ascundă bilețelul într-o gaură din piatră. Apropo, dorințele unora din noi chiar s-au împlinit! ;)

6-21

Nistrul avea o suprafața netedă ca oglinda. Chiar lângă apă pășteau o cireadă de vaci, iar un grup de bărbați, probabil pescari sau văcari, povesteau ceva agitat. Trecuse o jumătate de zi, dar mai aveam de văzut cascada. Ca să ajungem la ea, am urcat din nou la mănăstire și am coborât pe alt drum într-un defileu mlăștinos. Nicăieri nu am văzut atâtea nuanțe de verde, roșu și galben. Ajunsesem într-un tărâm parcă rupt de realitate. La un moment dat, am întâlnit o turmă de oi și niște ciobani care făceau focul. Prezența lor crea o atmosferă preistorică. Am mers mult, cam o oră și jumătate, până am ajuns la mult râvnita cascadă. La întoarcere, apusul ne ajungea din urmă. Lumina s-a făcut arămie. Când părăseam satul Țipova, pe marginea drumului mergeau niște armăsari împiedicați. Am plecat spre Chișinău urmăriți de privirea cailor și a Lunii ce tremura pe parbriz.

1daytrip.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog