BlogPost.Timpul.md

Măsoară pulsul cu webcam-ul

wpdscreenshot.png1
 

Un tip a scris un program care-ți măsoară pulsul inimii folosind webcam-ul calculatorului. Ce mi se pare mișto este metoda de a identifica ritmul inimii doar uitându-se la fața ta.

Programul îți identifică fața în imagine, de acolo detectează fruntea, apoi selectează o zonă din frunte și analizează doar canalul verde de culoare. Până aici nimic senzațional. De ce doar culoarea verde?

Pentru că hemoglobina, care este substanța din sânge ce transportă oxigenul prin corp, are proprietăți diferite de absorbție a luminii în spectrul verde, și programul detectează variațiile de culoare și luminozitate în acest canal. În ritm cu bătăile inimii, care mișcă sângele cu hemoglobină în el.

Sau cel puțin așa am înțeles eu din puținele informații găsite. Am studiat prelucrarea imaginilor, am lucrat cu softuri de detecție a feței, dar treaba asta mă depășește și pentru că proprietățile hemoglobinei îmi sunt neclare, dincolo de rolul ei de bază. Am citit câteva documente (123) de atunci și am aflat că fiecare lungime de undă a luminii se absoarbe în diverse straturi ale epidermei, ceea ce ține mai degrabă de dermatologie decât de inginerie. Mă bucur că cineva a reușit să unească domeniile.

Dacă vă pricepeți la programare, sursele sunt free/open aici.

sursa: www.nwradu.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

A los 23 años, Paige Jannings renunció a una empresa de Wall Street para empezar una carrera Calvin Klein Baratos …

Estos instrumentos financieros no son por lo general no son el actual más fácil para localizar. Básicamente esto puede ser …

来源: 当前位置  压瓦机|折弯机|剪板机|角驰Ⅲ|c型钢机|840压瓦机|860压瓦机|900压瓦机|彩钢瓦设备|双层压瓦机|天槽地沟机|三维扣板机|泡沫切割机|复合&#264

These pieces really set a standard in the inrsutdy.

De apariencia, divinas. En mi opinión preteblamonbe hubiera ido mejor con azúcar glass, probablemente menos granulosas y más finas, pero …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog