BlogPost.Timpul.md

Ciorile vopsite

 
Bloggeri / autori
 

cioara1

Eu mă mir că în lumea asta deshămată (nu e reproş, ci constatare) pe mine mă mai citeşte cineva, zău. Maritată cu inel, cununată cu popă, una bucată copil, nu fumez, nu beu, nu ies cu duducele de teapa mea la concerte cu hai gop-ţop, nu bag nicăieri poze glamuroase cu boarfe colorate. …Plictiseaaală, măi!

Dacă mă apuc să fac sport sau să ţin postul de Paşti, apoi pe unii dintre voi o să vă apuce voma de la “sfinţenia” mea. Eu deam o simt venind pe guşă. Care-i cozul ?

Recunosc, sunt ca o leliţă aşezată la drum cu seminţe de dovleac în poală. Eu nu mă grăbesc nicăieri. Mie îmi place (de mă prăpădesc) să observ oamenii şi reacţiile lor, iar pe urma să le găsesc un loc în poveştile mele. E o alegere. Conştientă şi trează. Şi numai să încerce cineva, drăgăliţă doamne, să mă alunge de la postul meu de veghe.

Când omul e aşezat liniştit lângă gardul lui şi nu-l strânge papucul, eu zic ca vede lumea oleaca mai clar. Poate chiar mai clar decat cei care dorm prin hoteluri şi aerogări. Credeţi-mă.

Un evreu bătrân spunea : “Vrei să vezi lumea ? Aşează-te lângă drum şi lumea va trece toată sub ochii tăi”. Evreul cela precis că nu s-a născut într-un sat moldovenesc, că era să glăsuiască atfel, dar… eu abia acum, cu pantofii plini de praf adunat de pe cărările lumii îi dau dreptate. Uneori e suficient să caşti ochii şi urechile. Atât.

Adevărurile lumeşti sunt foarte simple. Omul schimbă destinaţii, ţări, case, iubiri, prieteni, dar adevărurile rămân neclintite. Oamenii pur şi simplu au nevoie să cheltuie o viaţă întreagă ca să se convingă.

Oamenii se lasă ispitiţi de lucruri de care nu au nevoie. Poartă măşti de care nu au nevoie.Trăiesc o viaţă care nu este a lor. Şi, astea, vă rog să remarcaţi, nu se întâmplă în Evul Mediu. Dacă scuipi un “NU” desluşit cui trebuie în faţă, nimeni n-o să-ţi taie căpăţina sau prăjească cu martori pe rug. Şi când te gândeşti că milioane  şi-au sacrificat viaţa pentru ca alţii, dependenţi de confort, să nu mai vrea să se desprindă de gândirea de turmă…

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte bune sfaturi, multumesc pentru informatie.

Foarte bun articol, multumesc pentru informatie.

Un topic foarte bine ales! Consider ca lenea ne oboseste pentru ca nu face altceva decat sa ne stagneze progresul!…

[…] sursa principală a creierului de noradrenalina – o substanta care poate înlătura depresia. – See more Explicația ar fi…

blegea, tocmai că România s-a împotrivit Pactului Ribentrop Molotov, că altfel nu mureau soldații români pe la Țiganca, Chișinău etc

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog