BlogPost.Timpul.md

Valuri de păreri în tazikul „Eurovision”

Eurovision-Song-Contest-D-007
 

Să-ţi exprimi în public opinia despre „Eurovision” înseamnă, efectiv, să-ţi aprinzi paie în cap. Indiferent de care parte a baricadei eşti, dacă nu eşti cu „ei”, eşti împotriva „lor”. Ei, şi dacă nu-i nicio diferenţă, eu îmi asum riscul cu paiele şi vă zic ce cred:

În primul rând, fata asta care a ieşit pe primul loc – trebuie susţinută şi încurajată. Fie că ne place, fie că nu ne place. E o chestie de bun simţ şi de solidaritate. Că dacă n-o susţinem noi, cine-o va susţine? Ruşii, turcii, germanii?!

181024_499740593394402_918735662_n

În al doilea rând, tare îmi pare că Aliona e pur şi simplu prinsă în mijlocul unei lupte vechi de când „Eurovision”-ul… Ce doreşte „ţara” vs. ce doreşte cel „cu banii”. „Orange”-ul ca să fim mai exacţi. Iar în locul ei putea fi oricine altcineva „ieşea” pe primul loc…

Dacă Aliona ar fi ieşit singură pe scenă, ar fi ajuns pe locul 2, 3 sau 4. Toţi ar fi aplaudat-o pentru muncă, efort şi talent. Ce mai, ar fi fost Dara Eurovision-ului din 2013″ şi… cam atât.

Iar dacă Boris Covali ar fi făcut echipă cu Pasha Parfeni – ar fi ieşit pe locul I. Şi imediat urmau să apară zvonuri gen: piesa e plagiată, vestimentaţia-i neadecvată, show-ul – neinspirat ca să nu zic că lipseşte cu desăvârşire.

Din 2008, de când „Orange” a devenit partener general al „Eurovision”-ului, doar artiştii „protejaţi” de „Orange” au câştigat acest concurs:
2008 – Geta Burlacu;
2009 – Nelly Ciobanu;
2010 – Sun Stroke Project & Olia Tira;
2011 – Zdob şi Zdub (care au „imunitate diplomatică” şi vor trece de fiecare dată direct în finală indiferent de voting, juriu sau sponsori);
2012 – Pasha Parfeni;
2013 – Aliona Moon&Pasha Parfeni.

Au meritat să câştige? Posibil… E doar o coincidenţă? Nu ştiu… Dar dacă la anu’ participăDan BalanTania CergaMichelle, sau Pavel Stratan… să nu vă obosiţi cu televotingul, căci „formula de selecţie” e deja clară. Unde mai pui că anul acesta lista partenerilor /sponsorilor s-a mărit şi, credeţi-mă, vor avea şi ei un cuvânt de spus…

Cât priveşte rochia… Dragilor, sunt cea mai în măsură să vorbesc despre un plagiat, căci eu îl recunosc de departe atunci când văd unul. Iar de data asta nu văd nimic încriminator. E doar încă o rochie cu proiecţii de lumină pe ea. Atât. Nici tipa de la Grammy n-a inventat-o, nici Rihanna, nici alte superstaruri… E o invenţie mai veche ce se foloseşte demult în cinematografie, în arhitectură, în numere de magie etc. Ceva mai recent a intrat şi în industria modei dar sigur nu în 2013!

Plagiat ar fi fost în cazul în care Aliona ar fi sărit pe scenă în Dima Bilan style”, iar Pasha ar fi ieşit din pian îmbrăcat în balerină… Dar cum o rochie cu proiecţie încă nu a fost în cadrul „Eurovision”-ului, eu zic foc la ghete şi vânt în pânze! ;)

Notă: Impresiile mele pot fi subiective căci nu sunt expertă într-ale „Eurovision”-ului, însă pentru o părere mai avizată – click aici;
Pentru cei interesaţi de rochii futuriste cu iluminare, proiecţii şi efecte speciale – click aici şi aici;
Pentru cei foarte curioşi, vedeţi aici cum este utilizată tehnica proiecţiei în alte domenii. Atenție, conținut de-a dreptul fascinant!

sursa: veryhappyblog.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog