BlogPost.Timpul.md

Ne place Stockholmul… orașul, nu și sindromul

 
Bloggeri / autori
 

Stockholm_012_1200
Pe timpul comuniștilor era mai simplu. Erau trei tabere: pro-comuniști, pro-români și pur și simplu moldoveni care nu se prea implicau. Atunci erai într-o tabără sau în alta. Știai sigur pentru ce lupți, ce vrei să obții, de la cine și cine se face vinovatul pentru toate. Îl știam la față pe inamic. Știam întreg partidul inamicului. Trădările nu ne prea mirau, or asta stătea în firea doctrinei pe care conducătorii noștri nici n-aveau intenția s-o mascheze. Partidul avea susținători, care chiar credeau în ideologie (fie și orbește). Îi vedeam la mitinguri. Mai avea loc un schimb de ouă și drapele. Era dinamic, iar țara pulsa a viață… mai cu bine, mai cu rău.
Astăzi țara e paralizată. Avem o țară întreagă de Doni Quijote, înarmați cu furci și lopeți, neputincioși în fața unei enorme mori de vânt, de marcă Plahotniuc. Acum nu mai e simplu. Comuniștii aveau tupeul să se ține de putere, în ‘fruntea’ poporului, fiindcă exista o mână bună de oameni care îi doreau, îi susțineau. Pe Plahotniuc, însă, nimeni nu-l încurajează să se țină de scaunul țării. Trăim o situație când foștii dușmani (pro-comuniștii și restul) s-au cam aliat în fața unui alt dușman mai mare și mai impertinent cred. Neavând vreun susținător din rândurile populației, afară de câțiva inși de partid care au meseria asta și afară de sus-pușii funcționari, care n-au dreptul să se numească reprezentanți ai poporului, uite că ăl mai mare din curtea Moldovei e plin de tupeu și nici vorbă să plece în huiduielile oamenilor.
Poporului nu-i place să-i râzi a bajocură în față. În mod normal, poporul dă la bot. Acum nici la bot n-ai cui da. Pentru că fricosul stă pe baricade. Sus-sus, departe de pumnii întinși ai populației. În timp ce el se face că plouă, pe noi chiar ne plouă cu rușine.
Au mai existat câțiva trimiși ai poporului care, pe parcurs, au crescut, s-au făcut puternici, am avut încredere în ei. Nu mai sunt. Apropo, unde-s? Că tot ce-a mai rămas sunt niște vagi ecouri ale unor cuvinte atât de îndrăznețe: păpușar, libertate, mafie, luptă, dreptate, democrație, popor, Europa, noi, NOI, facem etc.
Valorile internaționale vin și ele în Moldova. Bunăoară Stockholm. Dar vin, până ce, ca sindrom doar. Sindromul Stockholm. Adică, stați să mai treacă o primăvară în care vom comemora, să mai treacă o vară în care ne vom odihni și să vină o toamnă în care ne vom resemna. Că asta e – mai rău să nu fie, dar cât aerul e gratis – putem să mai trăim.
În Moldova e întuneric. E beznă. Iar eu mă tem de întuneric. Cine știe câți plahotniuci vor mai apărea la lumina pâlpâindă a lumânării de pomină care a ajuns deja simbol național…
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Codin Unionistul

COINCIDENTE OCULTE TERORISTE ANTI-UNIONISTE
SAU LICHIDARI LA COMANDA ?
–––––––––––––––––––––––––––––
1.
Daca nu s-a reusit in mai 1989, când prozatorului D. Matcovschi i s-a organizat un accident la comanda din care a scapat gratie Ingerilor Pazitori, apoi acum la cei 73 de ani, mai subtil, prin iradieri si otraviri s-a reusit anihilarea lui prin ingropare exact la data de 28 iunie 2013 când pe Piata Academiei din Chisinau la orele 11 se organizeaza un alt MARS PRO-RE-UNIRE cu România in semn de doliu a zilei de 28 iunie 1940 când Basarabia a fost cotropita de Imperiul Raului Rosu Comunist Moscalesc.
2.
O alta Coincidenta la Comanda: jurnalistul anti-comunist si unionist de la Casa Radio de la Schinoasa, Alecu Mocanu moare la 57 de ani de o boala “nemiloasa” – otravire si iradiere la comanda exact in zilele de la finele lui Oct.2012 când la Bucuresti s-a organizat cel mai mare Mars Unionist de dupa razboiul al doilea mondial.
3.
Lista coincidentelor-cadou a ocupantilor moscali continua:
disidentul anti-comunist si unionist fervent trecut prin Gulagurile din Siberia, Valeriu Graur stabilit la Bucuresti, “decedeaza” de batrânete otravita si iradiata iarasi la comanda exact in ziua de 15 Septembrie 2012, când la Chisinau, a doua zi de duminica s-a organizat cel mai mare Mars Unionist din istorie.
4.
Si o alta coincidenta sinistra: marea cântareata de opera Maria Biesu este “trimisa” pe lumea cealalta exact la 16 mai 2012, la aniversarea celor 200 de ani de ocupatie… moscaleasca, zi in care centrul Chisinaului era indoliat de miile de tineri studenti manifestând contra ocupatiei rusesti si asteptând Re-Unirea noastra cu România. Mai stiati ca Maria Biesu prin tineretele sale se declarase o ferventa unionista monarhista ?
–––––––––––––––––––––––-
CHIAR CREDETI IN ACESTE “COINCIDENTE” OCULTE,
DOMNULE PRESEDINTE ADORMIT N. TIMOFTE ?

Iunie 27, 2013 at 07:50 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Un topic foarte bine ales! Consider ca lenea ne oboseste pentru ca nu face altceva decat sa ne stagneze progresul!…

[…] sursa principală a creierului de noradrenalina – o substanta care poate înlătura depresia. – See more Explicația ar fi…

blegea, tocmai că România s-a împotrivit Pactului Ribentrop Molotov, că altfel nu mureau soldații români pe la Țiganca, Chișinău etc

ivane, scrii ca să nu adormi voi nu erați în stare să vă apărați în 1918 când rușii erau…

来源: 产品目录 复合板系列 店面压瓦机 U型槽设备系列 百叶窗成型设备 常用压瓦机系列 阳极板设备系列 数控止水钢板机 角驰压瓦机系列 三维扣&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog