BlogPost.Timpul.md
17.04.2013

Cine nu lucrează – nu greșește! Cine nu greșește – este promovat sau menținut!

 
Bloggeri / autori

Iulian Bercu

Fondatorul Agenţiei de PR „Profile”

 
 

Screen-Shot-2013-04-11-at-11.14.11-AM

Cazul Școlii de hipism e o nouă demonstrație a stării de lucruri (spirit) în ograda publică. Și nu e de vină (doar) psihologia sovietică moștenită, timpurile de apoi, sistemul, legislația sau oamenii cu funcții lucioși pe din afară și putrezi pe interior.

Tot sistemul, începând cu populismul primelor persoane în stat, suprapuse cu un sistem corupt orientat, în cea mai mare parte, spre sustragerea banului public, spălarea granturilor și donațiilor, generarea mitelor etc.

Cazul școlii de hipism, ca și a multor proprietăți de stat, demonstrează cum un obiect public este sub limita supravețuirii, deși are un potențial serios de generare a veniturilor. Clădiri, terenuri, servicii de agrement etc. etc. Orice manager din afaceri va spune că este un Eldorado, dar

1. Orice încercare de a întreține și dezvolta o proprietate de stat printr-un parteneriat public-privat, este privit din start ca o crimă și o delapidare inevitabilă de fonduri. În plus, imediat cei din jur vor pune bețe în roate pentru a împiedica îmbogățirea vecinului. Dacă nu mie – atunci nimănui. Orice leu în mâna vecinului devine o insultă pentru fiecare moldovean.

2. Nici un manager teafăr de cap și cu mâini care cresc din umeri, nu se va apuca de dezvoltarea unei proprietăți publice, dacă nu va avea garanțiile unei retribuții decente, raportate la efectul performanțelor companiei. Cu alte cuvinte, managerul trebuie să fie sigur că nopțile nedormite și lucrul 24 din 24 ca o companie străină să prospere, vor fi compensate. Și dacă va aduce profituri suplimentar de 100 de milioane de lei, să fie sigur că bonsul de 10 milioane de lei nu-i va zgârâia cerul gurii vreunui populist expermentat cu epoleți auriți pufoși.

3. Reieșind din cele spuse mai sus, și nu numai, birocrații și cei din spatele lor, sunt cointeresați de distrugerea proprietății de stat pentru a construi pe cimitirul de cai, ruinele unui muzeu sau școli, proprietăți comerciale care vor îmbunătăți viața unei familii concrete și nu a întregului popor, misiune imposibilă.

Astfel, de cele mai multe ori, fiecare boieraș mulge proprietatea pe care o are, fără a se gândi la ziua de poimâine. Si astfel de oficiali odnodnevci sunt mulți. Și fiecare dintre ei, are deasupra capului încă cel puțin unul, spre care poate arăta în orice moment cu degetul și spunea că cei de sus fură mai mult decât el.

Nu e de mirare, că sloganul funcționarului public din Moldova se apropie foarte mult, în cel mai bun caz, de – Cine nu lucrează – nu greșește! Cine nu greșește – este promovat sau menținut în funcție!

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
21.03.2013

Moldova o nouă zonă offshore?

 

Ciprul s-a trezit că are nevoie urgentă de 17 mlrd de euro pentru a nu admite falimentarea țării. Stat la care 80% din PIB se acumulează din activități financiare. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Moldova o nouă zonă offshore? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog