BlogPost.Timpul.md

Italiană

 
Bloggeri / autori
 

bicec_coperta_mic

În 2009, la Editura Cartier, apărea Testamentul necitit. Scrisorile unei mame plecate la muncă în Occident de Lilia Bicec.

Lilia Bicec mi-a fost colegă de facultate. Eram tineri. Și credeam că viața va fi frumoasă. Viața noastră.

Noi vorbim de exodul moldovenilor în Occident atunci când cei care ne-au guvernat, ne guvernează și, probabil, ne vor guverna, fac PIB-ul Republicii Moldova, uitându-se la transferurile în euro trimise de peste hotare. Sau atunci când e vorba de statistică.

Ei au plecat pentru un an sau, cel mult, doi. Unii dintre ei au ajuns la altă măsurătoare a acelui an. La 10 ani, la 13 ani.

Lilia Bicec iese în fața acelor sute de mii din statistică. Și vorbește despre propria experiență. Tragică. Istovitoare. Aproape imposibilă.

În aprilie 2013 Editura Einaudi, cea care a făcut istoria literaturii italiene din secolul XX, lansează volumul Liliei Bicec. Primul tiraj e de 8000 exemplare. La prețul de 16 euro.

Din cele 610 exemplare, tipărite de Cartier în 2009, mai sunt câteva în Librăriile Cartier. La 130 de lei.

Italienii citesc în italiană.

bicec_coperta

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Lectură pentru stataliști

 

Această carte a apărut în 1980. În engleză. Și de atunci tot a fost reeditată. În 1990 a mai apărut o prefață cu realitățile de după 1989.  În 2007 a mai apărut o prefață. Cu noile realități ale UE. În 2000 a apărut în română. La Cartier. De azi găsiți în librăriile bune ediția a... (0 Lectură pentru stataliști )

Bunul barbar

 

Au trecut aproape șapte ani. Istoria cochetă despre bunul barbar, cumanul catolic și civilizator de români, a intrat în adevărurile incontestabile ale civilizației maneliste românești. Neagu Djuvara, cu aer de aristocrat al istoriei și al scriiturii, a reușit să facă istoria pasională, ca un roman de dragoste pentru casnice. Istoricii nu prea au atras atenția... (1 Bunul barbar )

100 de ani de la Pacea de la București

 

E caniculă. Bucureștii sunt goi. E momentul potrivit ca orașul să ofere spațiu și timp Simpozionulului  “Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913. Consecinţe asupra destinului armânilor.” Asociaţia Comunitatea Armână din România şi Societatea Culturală Aromână organizează împreună Simpozionul cultural cu tematică istorică, având titlul“Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913 – Consecinţe asupra destinului armânilor”. Simpozionul se... (0 100 de ani de la Pacea de la București )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog